(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mohammed is nog maar net droog of de volgende wietplant heeft haar plek alweer ingenomen. Deze keer kweekt Jack onze eigen wietsoort Sneeze, waarvan je vorige week ook al een glimp hebt opgevangen. Ze wordt getopt en groeit al bijna door het scrognet heen. Nog heel even en dan kan het scroggen weer beginnen. 

8 januari: Vandaag niks hoeven doen. Dat plantje (Sneeze) weet zelf namelijk heel goed wat ze moet doen.

9 januari: Vandaag even het water rond laten gaan. De EC-waarde is 1,1 en de pH is 5,8. De watertemperatuur is 20 graden en dat bevalt blijkbaar wel; de Sneeze gaat hard, ze doet goed haar best.

10 januari: Vandaag het groeitopje uit de plant geknipt. Of met andere woorden: mijn Sneeze is getopt. Ze mag even herstellen van deze mishandeling. De temperatuur in het kweekhok is aangenaam, dankzij het nieuwe kacheltje dat ik er nu bij heb.

11 januari: Vandaag het water ververst. 80 liter water met 60 ml A en B hydro voeding van Plagron. De watertemperatuur is nog steeds 20 graden, en de EC-meter geeft 1,3 aan. Om de CalMag goed te laten opnemen is de pH-waarde tijdelijk even 6,4. Ik heb dat al vaker uitgelegd maar CalMag wordt pas goed opgenomen als de pH-waarde boven de 6,4 is. Verder heb ik de eerste takjes van het plantje weggehaald.
Ik ga verder met 10 takken. Ik wil er 5 naar links verdelen en 5 takken naar rechts.

12 januari: De onderste takjes komen snel omhoog, ze heeft er zin in! Verder blijven we zoveel mogelijk van de plant af, totdat ze door het net komt kijken.

13 januari: Een beetje water rondgepompt, verder niks gedaan vandaag. Het zal niet lang meer duren voordat de eerste takken door het net heen groeien, en dan zal het echte scroggen beginnen.

14 januari: Vandaag alleen het water gedaan, en verder niks. Het is de stilte voor de storm; misschien zijn de eerste takjes er morgenvroeg als we opstaan doorheen.
Maar dat zien we wel.

15 januari: Ze is er bijna er doorheen met haar eerste 2 takjes. Dit weekend gaat ze er dan wel doorheen steken, maar dat lees je de volgende keer.

Ik wens iedereen een fijn en gezond weekend toe, en tot volgende week 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)