(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals je misschien nog weet, heeft Jack sinds vorige week een recept voor medicinale wiet op zak. Inmiddels is zijn eerste potje cannabis flos binnen, en test onze DWC-kweker dat stiekem uit op zijn liefje en zijn buurman. Met Mohammed gaat het ook goed, ze wordt een enorme struik, plakt als de neten en ruikt héérlijk!

Vrijdag 11 december: Met het recept in de pocket heb ik natuurlijk meteen besteld. En jawel, vandaag werd de medicinale cannabis van Bedrocan bezorgd. Ik heb de ‘flos’, oftewel de hele gedroogde cannabis bloemen, met ongeveer 22% THC. De wiet ziet er niet normaal uit, zoals je gewend bent. Het zijn wel harde topjes maar het ruikt niet lekker.

De microscoop er maar bij gepakt en de trichomen even bekeken. Nou, die zijn nog allemaal helder en amper te zien… Pfff nog niet eens afgebloeide cannabis. De smaak is ook niet om over naar huis te schrijven. Oké, het potje maar legen dan, en mijn eigen wiet erin haha 🤔🤭😁

Ondanks dat de kwaliteit van de wiet te wensen overlaat, ben ik toch wel blij dat ik deze stap genomen heb. Ik zag er echt wel tegen op. Ik hoop dat jij als lezer er ook iets aan hebt, dit stukje over de stappen die ik aan het bewandelen ben. En dat het je misschien wel inspireert om hetzelfde te ondernemen. Of zoals Mark Rutte het noemt; de routekaart. Alleen bewandelt deze Jack zijn eigen kaart en plan 😁

Oké, na mijn eigen eerste ervaring was het tijd om eens te testen wat mijn vrouwtje van de wiet vindt. Ik zeg niks tegen haar, maar rol haar een jointje voor het slapen gaan. Zo gezegd, zo gedaan nu maar afwachten want is nog vroeg.

Later, als kids op bed liggen: “Hee schat, wat heb je mij nu gegeven?” Ik: “gewoon wat ik je altijd geef, hoezo?”, “Ja, het smaakt een beetje raar, dit is niet wat ik normaal heb.” Ik: “Geen idee hoor, met mijn bong is niks mis…” Haha, vreemd zegt ze, “hier proef maar eens dan.”, “Nee, ik hoef niet schatje dankje”.

Ik ga maar ff snel water doen en hard lachen 🤣🤣🤣 “Oh schat ik had voor jou ook een joint gemaakt van de medische cannabis haha!” “Dat is niet grappig”, zeg ze dan had, “je had ook ff kunnen vragen of ik die wilde proberen.” “Klopt schat ik test gewoon even of het aan mij, of aan de wiet ligt.”

Nu nog eventjes kijken wat mijn buurman er van vindt. Ik zal ook tegen hem niks zeggen als hij een topje komt roken, ben benieuwd. Oké verder nog wat dingetjes uitgezocht: ik krijg een medisch paspoort als ik het goed heb begrepen. Dat paspoort is nog geen vrijbriefje om wiet in het buitenland te mogen gebruiken. Daar heb je weer een ander soort papiertje voor nodig, dat je dan weer apart moet aanvragen met veel papierwerk voor jou en voor je huisarts. Je kan daar maximaal 6 landen invullen waar je heen wil kunnen met je mediwiet. Verder is zo’n document maar 30 dagen geldig. Het is dus echt bedoeld als een tijdelijk reisdocument.

In mijn ogen zou het als een soort rijbewijs moeten zijn, wat oneindig lang geldig is, in de landen waar medicinale cannabis toegestaan is. Dus mensen: met een medisch paspoort, zonder verdere aanvullende documenten, kan je dus gewoon gearresteerd worden en opgesloten worden in het buitenland. Het voordeel van zo’n medisch paspoort is wel dat ze in Nederland je cannabis niet mogen afplakken.

Zo, en nu even naar Mohammed, die gaat nog steeds lekker en daar heb ik nog steeds niks aan gedaan. Alleen het water een beetje bijhouden en zorgen dat de pH-waarde rond de 5,8 blijft. Ze drinkt in ieder geval flink meer dan ik in een week.

Zaterdag 12 december: Vandaag alleen water rondgepompt; de pH-waarde staat op 5,9 dus niks aan doen.

Zondag 13 december: Ook vandaag water rondgepompt. Verder nog een beetje moe van het uitzoeken voor stap drie van mijn stappenplan: om legaal te mogen kweken.

Maandag 14 december: Vandaag gaan we bloeiweek 6 in. Nog drie weken te gaan als goed gaat; er kan nog steeds een hoop mis gaan. De luchtvochtigheid is rond de 40% en dat vind ik wel fijn, geen toprot! Maar wat niet is kan zo toeslaan, dus elke dag goed kijken waar we kunnen: op verschillende topjes en blaadjes zodat we vroeg kunnen ingrijpen.

Vandaag het water doen, ze drinkt echt flink deze laatste weken. Ik kan het alleen nog niet in de dikte van de toppen zien 😭 Oké, watertemperatuur is 20 graden; in het vat gaat deze keer 80 milliliter hydro A en B en 80 milliliter Green Sensation – allemaal van Plagron. De pH-waarde laat ik vandaag op 6,4 staan, dinsdag brengen we die naar 5,8 maar dat is morgen pas.

Dinsdag 15 december: Het is een beetje laat geworden met lol hebben bij buurman en buurman buurman 🤔🤭🤭 en moest ook het water van 6,4 naar 5,8 brengen.

Pff, wat fijn de kinderen weer vijf weken thuis te hebben. Geen school, dus lekker uitslapen met ze, en dan de dagen door zien te komen. Had ik toch andere plannen dan de kinderen les te geven. Mijn zolder roept mij: “kom, maak mij af en zet je spullen neer om muziek te maken”. Maar nee hoor, dat feestje gaat vanaf morgen niet meer door. Ik zal het vijf weken moeten uitstellen…

Woensdag 16 december: Uitslapen zat er niet in; werd wakker van herrie van buiten. Oh ja, de kinderen zijn thuis; jongste aangekleed en wel, de oudste ligt nog in bed. Oké, koffie en ff wat tegen de pijn. Ben zó bekaf van de kinderen, en dit is pas dag één …lol…
Verder alleen even water rondgepompt verder niks gedaan. Ik zit wel erg te twijfelen of ik het groene net over de plant zal trekken voor wat extra ondersteuning. Ik slaap er nog een nachtje over.

Donderdag 17 december: Vandaag toch maar het net een beetje over de plant heen laten vallen en de takken er een beetje er doorheen getrokken, voor zover dat ging. Nou, dat gaat over een dag of achttien nog wat worden met knippen zeg! Mijn vingers plakken als de neten, en ze ruikt echt héérlijk! Nu alleen nog even wachten tot de trichomen amberkleurig worden. Van deze zal niet veel weggegeven worden.

Het nieuwe plantje doet het ook goed trouwens. Die staat nog vrolijk op zolder in de droogtent te groeien. Daarvan zijn ook al flink wat wortels door het potje heen in het water beland; die hoef ik dus ook geen water meer van boven te geven. Ze kan zelf opnemen wat ze nodig heeft, dus dat betekent: geen overbewatering, niet te droog en zuurstof, water en voeding in overvloed! Héérlijk, dat DWC kweken!

Nou mensen: ook wij wensen jullie fijne kerstdagen en een goed en gezond kweekjaar! 🍾🥂🍾 In het nieuwe jaar hou je mijn eindverslag van de Mohammed onder de LED-balken van G-Tools van me tegoed. Verder bedank ik voor 2020 mijn lezers, en natuurlijk de CNNBS redactie, Plagron, G-Tools en iedereen die ik vergeten ben. Op naar een nieuw jaar met nog meer fijne samenwerkingen! Tot in 2021! 🍾

Jack

(advertenties)