(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor Jacks Mohammed is inmiddels alweer de vierde bloeiweek aangebroken. En hoewel de toppen nog niet joekels zijn, zit de dame er wel hé-lé-máál vol mee. Het is een grote ondoordringbare struik geworden, en nu het einde enigszins in zicht is start Jack het volgende avontuur alvast op. 

Vrijdag 27 november: De toppen worden langzaam dikker, en dat maakt ons natuurlijk wel blij. Het worden niet van die flinke toppen die ik normaal gesproken heb onder de HPS-lampen, maar we zijn er nog niet. Maandag gaan we met Green Sensation van Plagron starten, en dan beginnen we met week 4 van de zichtbare bloei.

Zaterdag 28 november: Vandaag niks gedaan, dat was ook niet nodig. Dan kijken we een paar keer en genieten we hoe het plantje zich ontwikkelt. De stam is ook flink dik geworden.

Zondag 29 november: Zó, morgen mogen we weer vers eten voor madame Mohammed maken. Vandaag is een luie dag.

Maandag 30 november: Vandaag het nieuwe kacheltje opgehangen, moet hem nu alleen nog even goed afstellen. Het was een beetje koud buiten, en ook in het hok dus erg frisjes. Om 15:30 was het 17,6 graden, brr🥶🥶🥶
Vandaag 80 liter water ververst met daarin 80 milliliter Green Sensation en 140 milliliter A en B hydrovoeding van Plagron. Ik heb de voeding met 20 milliliter verlaagd. De pH-waarde laat ik voor één dagje op 6,4; morgen gaat die naar 5,8. Vandaag zijn we ook week 4 van de zichtbare bloei in gegaan. Nog een week of 4 of zo.

Dinsdag 1 december: Vandaag de pH-waarde van het water naar 5,8 gebracht, en nieuwe zaadjes in een glas water gegooid. Kunnen die alvast beginnen voor de volgende ronde voor de zomerstop. In die maanden genieten we vooral.

Woensdag 2 december: Het water was mooi op pH-waarde 5,8-5,9. Verder de zaadjes uit het water gevist en in de Easy Plug gestopt en die weer in een gripzakje gedaan. De meesten gebruiken een koffiefilter, ik doe het zaadje rechtstreeks in een Easy Plug. Zodra de kopjes boven zijn, gaan ze in de kleikorrels.

Donderdag 3 december: Vandaag het water nog eens op 5,8 afgesteld. Het infrarood-kacheltje doet het top!
Ik laat die 24 uur aanstaan; er zit WiFi op zodat je hem overal ter wereld kan bedienen. Ik heb hem op 24 graden staan. Overdag blijft het rond de 20 graden, en als de lampen aan zijn wordt het ook wat aangenamer voor het plantje. Er is één nacht geweest dat het 17 graden was met de lampen aan. Door drukte had ik het kacheltje er toen nog niet in gehangen. Verder ben ik er blij mee en de Mohammed is er ook blij mee.

Oké de toppen worden steeds dikker en dikker. Dat maakt mij dan weer blij, al is het ook moeilijk inschatten wat er vanaf gaat komen. Ik ga voor het gewicht van minimaal 400 gram droge bloemetjes. Ik heb deze ronde nog geen problemen gehad, wat de rondes ervoor weleens anders was.

Tot slot nemen we ook even een kijkje bij de Girl Scout Cookies, en da’s geen gemakkelijk vrouwtje. Het is zoeken naar de juiste pH- en EC-waarde waar ze van houdt. Eén plant doet het wel goed maar de ander is een beetje een kneusje. We zien wel wat ervan komt, je weet nooit wat zo’n plantje nog gaat doen. Ze krijgen deze week wel weer een douche met Vita Race.

Nou mensen, geniet ervan, blijf gezond en tot volgende week! Fijn weekend! 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)