(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet 1, niet 2 maar liefst 3 meldingen kreeg de politie naar eigen zeggen binnen over ‘mogelijke hennepteelt’ in een woning in Urmond. Eenmaal uitgerukt, bleek er van wietteelt geen sprake maar wel van de fase daarvoor: stekken. En niet flauw ook, want na urenlang tellen stokte de politiemeter pas bij 11.928 wietstekken!

Stekken ruimen

Urmond, waar ligt dat nou weer horen we je denken. Welnu, Urmond woont in Limburg en is een dorp met 5,5 duizend inwoners die gemeentebelasting afdragen aan Stein. Het dorp ligt ook op een steenworp afstand van de rivier de Maas en de grens met België, hetgeen direct verklaart waarom de wiethandel zo levendig bloeit in Limburg.

En ook in Urmond dus, getuige de Facebook-post van Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek deze woensdag met de redelijk veelzeggende kop ‘Maar liefst 11.928 hennepstekken geruimd uit woning‘.

Wietkweker blijkt stekkenboer

De politie hoefde dus niet echt hard te werken om al die wietplantjes al in een prematuur stadium de nek om te draaien, want ze kregen drie verschillende tips binnen. Dat lijkt ons dan afgesproken werk, maar goed dat zullen we nooit weten omdat er meestal anoniem wordt geklaagd.

Limburgs glorie (maar wel vergaan inmiddels)

Toen de plaatselijke stroomboer Enexis op verzoek van de politie ook onregelmatigheden constateerde, viel en agenten van genoemd korps op 1 december – je kan de maand maar beter gelijk goed beginnen nietwaar –  binnen bij de wietkweker aan de Thorbeckestraat die bij nader inzien een stekkenboer bleek. Daar heb je dan klaarblijkelijk ook opvallend veel stroom voor nodig.

Maar we weten nu tenminste wel dat het mogelijk is om 11.928 wietstekjes in 1 slaapkamer te proppen…

(advertenties)