(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Rhenen, een stad in de provincie Utrecht met net iets meer dan twintigduizend inwoners. Een of meer daarvan zijn sinds woensdag gehaktdag bepaald niet goedgemutst. Niet alleen moesten ze noodgedwongen en prematuur afscheid nemen van hun 600 wietplanten, ook een enorme berg contant geld verkeert sindsdien in verkeerde, want politiehanden…

Onuitroeibaar kwaad: anoniem wiettelers verraden

Het is maar te hopen voor al die verraders die met Meld Misdaad Anoniem bellen om een wietkweker erbij te lappen, dat die kliklijn nooit gehackt wordt door een plantenvriend. In dat geval moet zo’n beetje half Nederland voor zijn welzijn vrezen, potverdikkie.

Maar goed, dankzij dit telefonische kwaad dat blijkbaar niet uit te roeien valt, begaf de politie zich woensdag 25 november richting de Utrechtsestraatweg in Rhenen, om maar weer eens een wiethok op te gaan rollen.

Horloges, auto en 600 wietplanten

In de woning, of beter gezegd eronder in de kelder, was het inderdaad prijsschieten voor de dienders. Er werd een ‘een volledig uitgeruste en operationele kwekerij aangetroffen’ meldt de politie, met in totaal 600 wietplanten.

De politie is echter nog niet tevreden met deze buit en zoekt verder in de woning naar andere, liefst kostbare zaken die ze kunnen afpakken van de kwekers onder het mom van het confisqueren van crimineel vermogen en/of witwassen (Plukzee-wetgeving). Horloges en een auto komen zodoende boven op de berg wietplanten terecht.

Zomaar wat wietgeld in een plastic tassie van de Appie…

Heel veel zwart-groen geld

Maar nog is de afpakhonger van de smerissen niet gestild. De politie: ‘Bij het vervolgonderzoek in de woning troffen de agenten maar liefst € 335.880 aan contant geld aan, dat op diverse plaatsen was verborgen.’

Yo! Blijkt die bijnaam ‘het groene goud’ die je wel eens over cannabis hoort, toch niet helemaal de kaasplank mis te slaan. Geldboompjes als a.k.a. voor wietplanten mag natuurlijk ook.

Maar voor de voormalige eigenaren van de 335k cash en 600 wietplanten – een vrouw van 59 en een man van 23 jaar – klinkt het allemaal wat minder feestelijk wellicht. Al mochten ze na 2 dagen hechtenis wel de rest van hun ‘straf’ in vrijheid afwachten, daar in hun kaalgeplukte huis in Rhenen.

[openingsbeeld: Sangoiri/Shutterstock]
(advertenties)