(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Dit is een uniek elementje’. Aldus een licht verbaasde politieman over een wietkwekerij op een wel heel bijzondere plek: in een ingegraven zeecontainer! Desalniettemin werd de kunstig verstopte plantage dus wel door de politie gevonden en uiteraard gesloopt woensdag.

Groen goud onder de grond (nee, geen asperges)

Helemaal uniek is het onder de grond kweken van wiet ook weer niet hoor. Als je bijvoorbeeld ‘ondergronds’ in de zoekbalk op CNNBS in tikt, floepen er zomaar 93 artikelen tevoorschijn. In de laatste jaren hebben we het dus zeker vaker gezien, en met de felle jacht van de opsporingsautoriteiten op alles wat naar wiet riekt worden broodkwekers nu eenmaal steeds creatiever.

Maar in het Brabantse Aarle-Rixtel, een dorp ten noorden van Helmond op de Peelrand, keken de dienstdoende slopers in uniform er toch even raar van op.

LEES OOK:  ‘Mexicaanse tunnel’ en ondergronds wiethok in Raalte

De groene vogels zijn gevlogen…

Helaas was het ook hier weer een gevalletje verraad dat de dienders op het juiste spoor heeft gezet. Onder de grond was dus sprake van ‘een uniek elementje’ zoals de politie de zeecontainer van 28 ondergrondse vierkante meter met wiet omschrijft tegen Omroep Brabant.

Maar wiet, ho even! Die zat er niet meer in, haha. Alleen nog de spullen die je nodig hebt om wiet te kweken, maar de hoofdrolspelers zelf waren reeds gevlogen op deze woensdagochtend aan de Havenstraat in Aarle-Rixtel. De brandweer moest er trouwens aan te pas komen om de politie veilig te kunnen laten afdalen naar de kwekerij.

Wat we wel nog kunnen laten zien, is onderstaand filmpje van genoemde regionale omroep.

(advertentie)