(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel! Op de valreep van 2020 is Mohammed geoogst terwijl Sneeze al klaarstond om haar plek in te nemen. Het was even schipperen met de beschikbare droog- en voorgroeiruimte maar het is uiteindelijk allemaal gelukt. Hoe de oogst van Mohammed en de geboorte van Sneeze verlopen is, dat lees je natuurlijk eerstehands in Jacks dagboek.

Het is 2021: aan alle trouwe en nieuwe lezers van CNNBS wens ik allereerst een groen en stoned 2021 toe! Mijn verslag behelst deze keer zowel de oogst van Mohammed als de geboorte van Sneeze, en maakt daarom even een sprong terug in de tijd. We beginnen op 29 december: knipdag 😝😝😝

29 december:  Ik knip de takken, haal de grootste bladeren van de plant en hang de rest dan op, om rustig te laten drogen. Grr het kleine tentje is niet groot genoeg. Dan maar de grote tent tevoorschijn toveren en snel opzetten. Moet maar eens gaan snoeien… Bij de Mohammed had ik het idee dat ik meer blad kreeg dan ik weghaalde. Een collega dacht dat ook al dat dat het geval was bij zijn Mohammed. Misschien eens planten ontwikkelen met maar een paar blaadjes 🤭🤭🤭

Nou, het hangt te drogen. Morgen schoonmaken… ook niet mijn favoriete bezigheid, en vooral niet in mijn eentje.

30 december: Vandaag flink aan de schoonmaak. Helaas alleen maar da’s niet zo erg. Ik moet het toch even doen want mijn nieuwe Sneeze moet op haar plek komen.

21.30: Ze staat in haar hok. Lekker onder de 400 Watt G-Tools zon; we gaan verder met het verslag van de Mohammed.

Aangezien de kids weer thuis zijn dankzij de lock down, heb ik er niet zoveel meer aan kunnen doen. Gelukkig heeft Mohammed besloten om een beetje mee te werken, en liet ze veel amberkleurige trichomen zien. Ik kan jullie helaas nog niet vertellen wat het eindgewicht is want het hangt nog steeds te drogen; de takjes zeggen nog geen ‘knak‘.

Sneeze

En terwijl de Mohammed te drogen hangt vervolg ik het verslag met de volgende ronde. Dat is de Sneeze die inmiddels op de oude plek van de Mohammed staat. Ik heb haar al op 1 december laten ontkiemen, en natuurlijk ook alvast een dagboek van bijgehouden. Lees maar mee.

1 december: Vandaag de Sneeze in een maatbeker gegooid, met een paar druppels Seedbooster plus. Dat laat ik tot morgenavond in het water staan.

2 december: Vandaag 2 zaadjes in de Easy Plugs gestopt. Die vervolgens in een gripzak gedaan, en dat op een donkere plek gehangen. Nu is het wachten tot ze boven komen. De beste van de twee zal ik verder laten afbloeien. Ze moeten dan ook het kleine tentje uit zodat de Mohammed kan drogen. Dan moet ik snel de kweekruimte schoonmaken, wat ik nooit leuk vind om te doen; ik zie er nu alweer tegenop.

4 december: één zaadje is al bijna boven, wat moet ik gaan doen? Haar uit het kasje halen met als gevolg dat ze flink gaat strekken, of haar in het hok zetten waardoor ik morgen niet kan uitslapen? Dilemma’s, dilemma’s, nou, ik zet hem maar voor één nachtje onder het TL-balkje bij het koffiezetapparaat. Mijn vrouw zal er wel voorzichtig mee zijn.

5 december: Sinterklaas. Goedemorgen schat… oh ja, ik heb de plantjes laten vallen bij het koffiezetapparaat sorry… pfff, de dag begint weer goed hoor… Snel met die dingen naar het tentje waar alles klaar staat.

30 december: Nog nét voor het jaar om is mag ze het hok betreden. Heb er afgelopen weken er niet veel aandacht aan gegeven. Ze heeft een beetje voeding nodig, verder gaat ze wel oké. Laat haar nu een weekje groeien en dan zet ik haar in de bloei. Even doorstampen zodat ik strakjes weer van de zomer kan genieten.

8 januari: Deze eerste week heb ik nog niet veel hoeven doen; een beetje het water op temperatuur houden. De Sneeze is aangeslagen in haar nieuwe onderkomen. Ze is al weer een stukje gegroeid onder de LED balken van G-Tools. Ik heb ondertussen alle vijf de balken branden. Vandaag ga ik haar toppen en maandag denk ik erover om haar in bloei te zetten maar daar moet ik nog even over nadenken.

Vanaf volgende week ga ik weer netjes voor jullie bijhouden wat ik allemaal uitspook in het hok. Blijf gezond, en tot volgende week 🖐🖐🖐

Jack

(advertenties)