(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De dubbele kweekronde van Willie Wietman begint spannender en spannender te worden naarmate de ontknoping nadert. In de grote kweekkast staat het kweekoppervlak al helemaal vol en in de kleine wordt daaraan gewerkt met een scrogrek. In beide kweekkasten in de bloeifase aangebroken…

Het is alweer de zesde week van de duo kweekronde. Zoals je weet staat mijn G-Kit XL vol met Mohammeds en staan er drie Sneeze wietplanten in de ‘gewone’ G-Kit. Het was ook een erg spannende week voor de dames want ze staan allemaal op het punt van bloeien. En jawel! Afgelopen donderdag was het zover: de eerste kleine bloemen zijn gespot. Laten we maar eens gaan kijken want het wordt zo langzamerhand een oerwoud in de grote G-Kit XL!

De Mohammeds hebben erg veel zin deze kweekronde, en zijn een stuk groter (hoger) geworden de afgelopen week. De kweekkast is voor het eerst over de gehele oppervlakte gevuld. Ik moet bekennen dat ik deze duo kweekronde zelf ook steeds spannender ga vinden.

De bloei is bij de Mohammeds iets later gestart dan bij de Sneeze planten. Hierdoor is de bloei nog niet heel duidelijk te zien op de foto. Als ik het met flits doe is hij overbelicht en zonder is het te donker om het goed te zien. Dat zal volgende week van geen probleem meer zijn. Zoals de dames nu groeien staat het dan vol met  bloemen.

Het was deze week echter niet alleen achteroverleunen en water geven. Er moest ook gesnoeid worden nu de dames in bloei staan. Onderin de kweekkast was het een rommeltje geworden van kleine takken en bladeren die redelijk in de weg zitten bij het bewateren. Na het wegknippen is het superbelangrijk dat je al het knipafval uit de kweekkast verwijderd. Als je dit niet doet kan het gaan schimmelen en trekt het insecten aan, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Na het opruimen besefte ik me dat ik best veel had weggeknipt. Niet de hele berg komt trouwens van de onderkant, een deel komt ook van de bovenkant van de planten. De twee takken die bij het openen uit de kast vielen heb ik ook weggeknipt, evenals wat bladeren die voor de cameralens hingen.

Week 6 in getallen

Van deze week heb ik helaas geen grafiek. Na een update van m’n smartphone wil de software niet koppelen met de sensor. Ik hoop dat het volgende week is opgelost. Wat ik wel heb zijn de gemiddelde cijfers van het klimaat van afgelopen week (deze komen namelijk uit een andere sensor). De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 24,06 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 55,87 procent. De Mohammeds hebben een gemiddelde hoogte van 104 centimeters. De 315 Watt CMH binnenzon heb ik op een hoogte van 28 centimeters boven de dames hangen.

De dames krijgen 650 milliliter water met voeding van Plagron per dag. Behalve één dame die links achterin staat. Deze drinkt 500 milliliter per twee dagen; nog steeds een stuk minder dan haar zusters. De plant in kwestie is net zo groot als de rest alleen haar stam en takken zijn wat dunner. Ze is net zo groen en heeft geen afwijking in het blad. Als ze straks nou ook net zoveel wiet als de rest produceert…

3 x Sneeze vs. CNNBS G-Kit

Er is een hoop gebeurd deze week, in de CNNBS G-kit met verhogingsset. Deze Sneezes zijn boven het aluminium profiel uitgekomen, dus kon ook hier nu het scrogrek geplaatst worden. Deze had ik al een tijd niet meer gebruikt, en ik kon het bijbehorende draadeind niet meer vinden. Ik heb dit voor nu maar even opgelost met wat draad, aangezien je niet zo 1, 2, 3 meer naar de bouwmarkt kunt voor wat nieuwe onderdelen. Ook deze planten hebben een kleine knipbeurt gehad. De Sneezes waren zo aan het uitdijen dat het lastig werd met water geven. Deze takken heb ik weggeknipt. Voor de rest heb ik ze wat beter over de oppervlakte verdeeld, ze stonden nog tegen elkaar aan.

Gelukkig heb ik hier wat betere werkverlichting, en dus ook wat betere foto’s van de bloei. Tijdens het plaatsen van het scrogrek leek alles goed te gaan tot ik de volgende dag ging kijken. Ik had het hekwerk niet vastgemaakt aan het plafond, en de knoop die ik in het draad had gemaakt waar het scrogrek op rustte was na twee uur los geschoten. Toen was het hekwerk naar beneden gevallen. Gelukkig is het scrogrek licht en is er niets gebroken of geknakt. Nu zit er een betere knoop in, en heb ik een draad aan het plafond en aan het scrogrek gemaakt, zodat hij niet meer naar beneden kan vallen.

Sneeze in getallen

De G-Bars 150 Watt heb ik op een hoogte van 25 centimeters boven de dames hangen. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,54 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 58,32 procent. De Sneezes hebben een gemiddelde hoogte van 41 centimeters. De dames krijgen per dag 500 milliliter water met voeding van Plagron.

In de video van deze week zien we onder andere dat de Sneeze het scrogrek op hun hoofd kregen. De Mohammeds gaan nog even lekker de hoogte in. Als je goed kijkt is de start van de bloei in beide kweekkasten ook nog nét te zien.

Volgende week in mijn kweekavontuur: gaan de Mohammeds nóg verder de hoogte in? Komen de Sneezes goed door het scrogrek? Zijn er al meer bloemen?

Willie Wietman

(advertentie)