(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker, deze keer kweekt Willie Wietman niet in één, maar in twee CNNBS kweekkasten tegelijk. In zijn grote kast staan acht Mohammed wietplanten en in zijn standaard G-Kit groeien drie Sneeze dames, en die moeten ongeveer gelijktijdig klaar zijn voor de oogst. Zover is het nog lang niet maar de kasten worden wel alvast gesynchroniseerd. 

Het is de derde week van deze dubbele kweekronde. Ik heb een drukke week achter de rug, en had hierdoor iets minder tijd voor de Mohammeds en de Sneezes. De Mohammeds hebben zich daar zelf echter niets van aangetrokken en zijn in één week tijd in een klein bos veranderd. Hierdoor was het wel een beetje lastig om goede foto’s van de individuele planten te maken.

De Mohammeds zijn gemiddeld 32 centimeter hoog en dat is weer tien centimeter erbij sinds vorige week. Nu ze de hoogte van de aluminium rand van de CNNBS G-Kit XL hebben bereikt, is het weer tijd geworden om het hekwerk (scrogrek) in de kast te plaatsen.

Als we deze week de deur van de grote G-kit XL openschuiven, dan staan de planten meteen tegen de deur aan. En als je dan zo naar binnen kijkt is het net een bos. Dit bos laat ik nog maar een weekje intact zonder de schaar ter hand te nemen. Vorige kweekronde had ik namelijk het gevoel dat ik iets te vroeg en te veel takken had weggeknipt. Hierdoor was niet de volledige oppervlakte van de kweekruimte benut en dat is natuurlijk zonde van de ruimte.

Na het plaatsen van het scrogrek kon ik ook de ventilatoren weer op hun plek plaatsen. De Mohammed die op de foto links onderin staat heb ik een halve slag gedraaid. Ze hing wat scheef tegen de wand aan en dat zou later een probleem worden, omdat de ventilator daarboven staat. Nu heeft de ventilator de ruimte en de plant ook, iedereen blij!

De week in cijfers

De 315 Watt CMH binnenzon heb ik op een hoogte van 28 centimeters boven de dames hangen. Hij draait nog op het 18/6 lichtschema, oftewel de groeistand (18 uur aan en 6 uur uit). Dit laat ik nog een week zo staan in verband met de Sneeze. Het is namelijk wel belangrijk dat de Mohammeds in de G-Kit XL tegelijkertijd in bloei schieten als de Sneezes in de gewone CNNBS G-Kit.

De Mohammeds krijgen 500 milliliter water met voeding van Plagron. Ik houd hier momenteel de tweede week van het voedingsschema aan en ga daar nog één extra week mee door. De gemiddelde temperatuur was deze week 24,04 graden Celsius. De extreme daling die je in de grafiek ziet, was toen ik aan het werk was in de kamer en de deur open had laten staan waardoor de temperatuur erg snel daalde. De gemiddelde luchtvochtigheid was afgelopen week 48,57 procent.

Drie kleine Sneeze dames…

… zijn mooi donkergroen en zitten goed in het blad; ze gaan erg goed onder hun 150 Watt binnenzon. Het enige wat ze nog niet goed doen is de hoogte in groeien. Ze zijn op het moment nog maar 13 centimeter hoog en dat is maar 3 centimeter meer dan vorige week.

Ik ben aan het begin van de week ook gestart met het geven van voeding. Ik ben daarbij gestart met het voedingsschema van Plagron van week één. In de loop van de week schaal ik het op naar voedingsweek twee. Dit heb ik gedaan zodat de Mohammeds en de Sneezes gelijk lopen op het voedingsschema; anders wordt het weer onnodig ingewikkeld met het aanmaken van het voedingswater.

De Sneeze planten verbruiken op het moment zo’n 130 milliliter water met voeding per dag. Het lichtschema wat ik hier zou moeten aanhouden is 18/6 maar dat is 19/5 geweest de afgelopen drie weken. Dat was een klein foutje maar gelukkig hebben de kleine wietplantjes daar geen last van gehad. Ze kijken niet op een uurtje meer of minder in deze fase 😉 De 150 Watt G-Bars hingen deze week op een hoogte van 19 centimeter boven de Sneeze planten. De gemiddelde temperatuur was afgelopen 24,44 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 37,25 procent.

(K)weekvideo

De Mohammeds in de G-kit XL groeien lekker snel door. Voor ik het doorhad stond de camera al in een klein wietwoud. De problemen met de camera in de G-kit met verhogingsset zijn helaas nog niet opgelost. De ontwikkeling van de Sneeze is hierdoor wel te volgen, maar met wat donkere banen in het beeld.

Volgende week in mijn kweekavontuur: groeien de Mohammeds door het scrogrek? Gaan de Sneezes de hoogte in? Wordt het al tijd voor het 12/12 lichtschema?

Willie Wietman

P.S.: De Roofmijt wordt in verband met de sneeuw een dagje later verstuurd. Gefeliciteerd Map, Chris, Bo, Thoumf en Gijs!

(advertenties)