(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker, ook de 11 wietplanten van onze kwekende uitvinder Willie Wietman, staan inmiddels op een avondklok. Of in andere woorden: Willie stelt in zijn beide kweekkasten een 12/12 lichtschema in, zodat de planten over een paar weken in bloei zullen gaan. De lucht is droog, het licht is blauw, dus Mohammeds en Sneezes, kom maar gauw! 

De 8 Mohammeds in mijn grote G-Kit XL en de 3 Sneeze planten in de gewone G-Kit zijn vandaag vier weken onderweg. Zoals je gewend bent krijg je een volledige update van me, maar ik begin – ook zoals gewoonlijk – met de Mohammeds in de G-Kit XL. Die hebben deze week hun weg gevonden en zijn door het scrogrek gegroeid.

8 Mohammeds vs. 1 G-Kit XL

De groei van het bladerdek in de hoogte verloopt tot nu toe mooi gelijkmatig. Met het weer van afgelopen week was ik net als vele Nederlanders lekker buiten te vinden, en heb ik dames binnen even hun gang laten gaan. Toen ik de schuifdeur opende kwam het eerste wietblad ook al vrolijk tevoorschijn.

Omdat ik de Mohammeds een weekje had laten woekeren, was het erg lastig geworden om water te geven. Als ik de achterste planten wilde bereiken moest ik me een weg door de takken en bladeren worstelen. De maatbeker waarmee ik de planten water geef, zat regelmatig met het handvat klem achter een van de takken. Hierdoor kwam er wel een heerlijk aroma van de Mohammeds vrij. Een zoete en frisse mango achtige geur is het.

Afgelopen zondag heb ik de schaar erbij gepakt en heb ik de dames een knipbeurt gegeven. Ik heb de onderzijde van de Mohammeds redelijk schoon geknipt. Nu kon ik ook wat beter bij de achterste planten komen met mijn maatbeker. Toen ik het weggeknipte blad uit de aarde opruimde vond ik het ook een mooi moment om even in de aarde te graven.
Deze kweekronde let ik erg op de bewatering en dat was afgelopen week niet echt goed te doen. Om er dan toch voor te zorgen dat de dames niet te veel water zouden krijgen, had ik besloten de bewatering niet te verhogen tot ik er weer goed bij kon. Toen ik de aarde voelde en bekeek was die kurkdroog, maar gelukkig kan ik er nu weer bij en wordt de bewatering langzaam weer opgevoerd.

De vierde week in cijfers

De 315 Watt CMH binnenzon staat nog op het groeischema 18/6 (18 uur aan en 6 uur uit). Dit heb ik vanmorgen aangepast naar het bloeischema 12/12 (12 uur aan en 12 uur uit). De lamp hangt op een hoogte van 28 centimeter boven de planten. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 23,63 graden Celsius, en de gemiddelde luchtvochtigheid was 47,83 procent. De luchtvochtigheid is wat gedaald doordat de kachel wat meer brandde dan normaal. Het was een frisse week!

De bewatering van de dames heb ik deze week zogezegd niet verhoogt; ze kregen 500 milliliter water met voeding per dag, volgens het voedingsschema van Plagron (week nummer twee).

3 Sneezes

De Sneezes staan zoals je weet in de CNNBS G-Kit (met verhogingsset). De kleine plantjes stonden naar mijn gevoel wat te diep in hun pot. Dit heb ik opgelost door de onderste bladeren en takken weg te knippen zodat er een kale stam in de aarde staat. En dan opvullen met aarde tot twee centimeter onder de nieuwe onderste takken. Na het aanvullen met aarde zijn de Sneezes 16 centimeters hoog en mooi donkergroen.

Omdat ik ze toch uit de kast moesten, vond ik het een mooi moment om ze ook even even individueel vast te leggen. Alleen bij één van de dames was één licht blad puntje te vinden. De 150 Watt G-Bars doet het echt super goed tot nu toe het beste wat ik in de kast heb gehad!

Avondklok

Na terugzetten was het tijd om ook hier de avondklok in te stellen, oftewel van 18/6 naar 12/12. De plantjes zijn nog wat klein maar ik moet er ook rekening mee houden dat deze kweekkast kleiner is dan de grote G-Kit XL waar ook nog een verhoging op zit. Het zou zonde zijn als de toppen straks tegen de lamp aan groeien.

De 150 Watt G-Bars hangt op een hoogte van 22 centimeter boven de dames. De gemiddelde temperatuur was er afgelopen week 25,76 graden Celsius. Wat warmer dan vorige week want ik heb voor het eerst de radiator in de kamer open moeten draaien. De gemiddelde luchtvochtigheid was afgelopen week 39,18 procent. De stijging komt hier omdat ik de bewatering hier wel naar behoefte heb verhoogd. De Sneeze krijgen per dag 300 milliliter water met voeding van Plagron (volgens hun voedingsschema week twee).

(K)weekvideo

Deze week vonden de Mohammeds hun weg door het scrogrek. De Sneezes dansen en groeien rustig door onder hun G-Bars. Helaas nog steeds met strepen in het beeld maar dat is even niet anders…

 

Volgende week in mijn kweekavontuur: schieten de Sneezes de hoogte in? Gaan de Mohammeds nog gelijk op? Is er eigenlijk nog wel voldoende bloeivoeding?

Willie Wietman

(advertenties)