(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zowel in Willies grote G-Kit XL als in zijn gewone CNNBS kweekkast schijnt het licht sinds vorige week nog maar 12 uur per dag. Bloeiverschijnselen hebben de Mohammeds echter nog niet, en de Sneeze planten ook niet. Dat neemt echter niet weg dat onze Wietman weer veel te vertellen heeft, lees maar mee:

Ik tel de vijfde week van deze dubbele kweekronde en de eerste week op het 12/12 lichtschema. Er zijn helaas nog geen sporen van bloei te vinden in beide kweekkasten, maar wel een hoop andere bijzondere dingen. Laat ik dus maar snel van start gaan.

De Mohammeds hebben deze week de oude maximale hoogte van de CNNBS G-Kit XL bereikt. De verhogingsset die ik er op heb komt nu dus weer goed van pas, en maakt een G-Kit XXL van mijn kweekkast. Toen ik vanmorgen bij de Mohammeds een kijkje nam – zoals ik trouwens elke morgen doe als het licht is uitgegaan – groeiden de dames alweer redelijk dicht bij de 315 Watt CMH in de buurt, en heb ik de lamp weer iets opgetakeld.

Waterwerken

De Mohammeds zien er deze ronde erg mooi egaal groen uit, met hier en daar een geel puntje aan het blad. Ik ben aan het begin van vorige week wel weer de fout in gegaan met het bewateren van één van de dames. Dit keer weet ik zeker dat ik de plant in kwestie niet per ongeluk twee keer water heb gegeven. Ik streep het letterlijk op een kladblok weg, zodat ik niet de fout in kan gaan. Ondanks dat stond de Mohammed links achter toch weer te nat.
Ik heb toen meteen de tensiometer bij deze dame in de grond gestopt om de boel beter in de gaten te houden. Maar dit neemt niet weg dat het wel vreemd is dat één dame een stuk minder vocht tot zich neemt dan de andere dames. Na het plaatsen van de tensiometer (een chilipulver van IKEA) heb ik twee dagen moeten wachten tot het ledje blauw oplichtte en ik weer verder kon met bewateren van deze plant. De andere planten gaf ik in de tussentijd per dag 600 milliliter water. Deze stonden de volgende ochtend weer gewoon droog.

De Mohammeds aan de rechterkant van de kast zijn ook hoger dan die aan de linkerkant. Het heeft iets weg van een groene helling. De plant die links vooraan staat heeft geen probleem met de bewatering gehad maar is wel een stuk korter dan haar zusters aan de rechterkant. Ik heb toch even een tak op de foto gezet; wie weet is er een groot verschil over een week. Bij het openschuiven van de rechterdeur was er ook weer één tak die stiekem de kast uit floepte.

Ik heb deze week ook een extra camera in de kast geplaatst. Deze was gericht op de luchtvochtigheid en temperatuursensor, maar dat was helaas niet zo’n goed succes dat ik deze beelden heb meegenomen in mijn time lapse. Ik hoop wel dat ik deze camera in de toekomst kan gaan gebruiken voor het vastleggen van de bloei van de wietplanten.

Week #5

De 315 Watt CMH binnenzon hangt 25 centimeters boven de Mohammeds op een lichtschema van 12/12 (12 uur aan en 12 uur uit). De gemiddelde temperatuur was in week #5 23,23 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 52,44 procent. De luchtvochtigheid zit in een duidelijk stijgende lijn.

Aan de bewatering heb ik deze week extra aandacht besteed omdat het aan het begin van de week met één plant mis was gegaan. De Mohammeds drinken 650 milliliter water met voeding van Plagron volgens het bijbehorende voedingsschema. Het is trouwens wel belangrijk om voor je kweek start, zorgt dat je al je voedingen in huis haalt. Mocht er dan een lockdown komen heb je alleen water en stroom nodig en hoef je de deur niet meer uit. Je voelt hem al aankomen: mijn bloeivoeding was dus op, en dat moet dan weer besteld worden en wordt dan weer bij de buren bezorgd omdat de Postnl-koerier 45 minuten te vroeg was. Dat maakt het allemaal weer onnodig spannend…

De Sneezes

De Sneeze dames staan zoals je weet in mijn kleine kweekkast, de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Ze gaan nu de hoogte in: vorige week waren ze nog gemiddeld 16 centimeter deze week is dat gemiddeld 29 centimeter. De dames zijn niet alleen groter geworden maar ook een stuk breder. De kleur van de planten is mooi donkergroen maar ook hier een paar gele bladpuntjes. De Sneeze planten staan er op de foto redelijk rustig bij. In real live staat er echter een stevig windje in de kweekkast dankzij de twee 120 millimeter ventilatoren die ik in de G-Bars 150 Watt heb weggewerkt.

Sneeze in week #5

De G-Bars 150 Watt binnenzon hangt op een hoogte van 17 centimeter en staat op het 12/12 lichtschema. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,97 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 49,73 procent. De bewatering van de Sneezes gebeurt dagelijks en dan krijgen ze 450 milliliter water met voeding van Plagron.

Deze week wordt de camera in de G-Kit XL overwoekerd door de Mohammeds. Ondertussen krijgen de Sneezes er zin, en zijn ze lekker aan het strekken in de G-Kit met verhogingsset.

 

Volgende week in mijn kweekavontuur: is de bloei gestart? Gaat de bewatering goed? Komt er ook een scrogrek in deze kweekkast?

Willie Wietman

(advertenties)