(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bert zong het vroeger al in Sesamstraat: wachten duurt làààààng! Jack begint er zo langzamerhand ook een beetje genoeg van te krijgen. Hij wacht namelijk niet alleen op amberkleurige trichomen, maar moet door de zomertijd nu ook dagelijks tot 21 uur wachten om zijn geliefde Sneeze te verzorgen. Nou ja Jack, het kan nu in ieder geval niet heel lang meer duren!

9 april: Vrijdag, wat te doen vandaag? Nou, eigenlijk niet echt veel. Het wachten is op de trichomen en dan met name op de kleur. Als ze amber/bruin worden kan eindelijk de schaar erin. Alleen nog even het water rondgepompt. De pH is 5,9 dus dat laten we lekker zo.

10 april: Nog geen amber in de toppen van Sneeze vandaag. Wel hier en daar op de blaadjes. Ze rijpen wel goed door en de herfst is flink aan de gang, dat is duidelijk. Gelukkig is mijn luchtvochtigheid slechts 27%, en daardoor bijna geen kans op toprot maar het kan altijd omslaan (helaas).

11 april: Zó, het weekend is weer voorbij en we zijn weer één dagje verder in de bloei. Ben blij als het er op zit. Niet dat ik het kweken niet leuk vind, maar omdat ik geen rekening met de zomertijd gehouden heb. Nu moet ik steeds tot 21.00 wachten, en ik heb een hekel aan wachten…

12 april: Het gaat lekker zijn gangetje onder het 400 Watt zonnetje van G-Tools. Ze maakt steeds meer amberkleurige trichomen aan, nog even geduldig zijn. Misschien dat ik de plant deze week toch nog even wat schoon water geef, zonder voeding dan, om te spoelen. Ze neemt nu toch niks meer op uit het water. Alleen nog uit de blaadjes, die daardoor ook steeds geler worden.

De geboorte van enkele buitenplantjes is ook een feit inmiddels. Nu alleen nog aarde zien te regelen en thuis zien te krijgen. Ja, en voeding natuurlijk van ons favoriete merk. Je kunt het vast wel raden welke we gaan gebruiken. Jaja, Plagron natuurlijk! Die is gemakkelijk in gebruik en we kennen de voeding.

13 april: Niks gedaan vandaag. Alleen maar zitten kijken.. …waarnaar dan? Naar de toppen uiteraard. De trichomen zijn milky (wittig) en er komen hier en daar wat amberkleurige trichomen tevoorschijn. Morgen maar het water vervangen, als ik niet te moe ben…

14 april: Pfff… wat is wachten toch vermoeiend. Wachten tot het 21.00 uur is. Wachten op amberkleurige trichomen. Ik heb geen puf om het water te vervangen maar morgen is er weer een dag.

15 april: Vandaag dan toch eindelijk het water vervangen. Ze begint aardig geel te kleuren; het zal wel niet lang meer duren (hoop ik). Maar dan toch  liever niet dít weekend, want ik heb andere plannen.

Oké mensen, blijf gezond! Het zou beter weer worden en dat zou ook eens tijd worden, vinden jullie ook niet Een fijn weekend en tot volgende week, dan zal de Sneeze waarschijnlijk wel geoogst zijn. 🖐🖐🖐

Jack Laventura

(advertentie)