(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jack krijgt deze week het deksel op zijn neus als hij aanneemt dat zijn wietplant al zo goed als klaar is voor de oogst. Hoewel alle tekens daarop wijzen – de bladeren vergelen, en de trichomen worden langzaam amberkleurig – vraagt de wietplant op de valreep van het weekend toch nog 80 liter nieuw voedingswater. Het zijn altijd de laatste loodjes die het zwaarst zijn…

2 april: Het is weekend en daar kan ik lekker van genieten want er is niks te doen met Sneeze op dit moment. De kids zijn nu al door het dolle heen, en het moet het nog Pasen worden…

3 april: Nou, de zomerkleding kan weer terug de kast in hoor… pfff wat een weer krijgen we. Ik hoop dat de kinderen nog wel eitjes kunnen zoeken buiten.
Met Sneeze gaan we nu langzaam naar het einde toe. Het zit het er alweer bijna op. Na de oogst en kan ik met zomervakantie – zij het in eigen land waarschijnlijk. Morgen zal ik mijn droogtentje maar alvast klaarmaken voor de komst van mevrouw. Haar blaadjes beginnen nu ook langzaam geel te worden. Zal de herfst eraan komen?

4 april: Vandaag was ik voornemens om het water te verversen maar ik heb daar eigenlijk echt geen zin in. Komt ook door het geweldige weer vandaag; we hebben nog net geen orkaan en tornado gehad maar verder zo’n beetje alles. Ik heb geen moer gedaan aan het plantje. Normaal doe ik op de zondag het water verversen maar vandaag niet. Ik zal het deze week denk ik ook niet meer doen; het is nu wachten tot ze klaar is.

5 april: Nou, ik zie ik hier en daar al wat amberkleurige trichomen op sommige blaadjes. Daar worden we toch wel blij van! Nu nog wachten tot de bruine trichomen ook op de toppen verschijnen. Verder heb ik het water vandaag wel even rondgepompt. Wat mij wel opgevallen is, is dat de luchtvochtigheid niet boven de 30% is geweest. Dat is natuurlijk wel fijn in verband met toprot.

6 april: Als ik mij aan de planning gehouden had om de blaadjes weg te halen, dan had ik dat vandaag moeten doen, maar ja zo is het natuurlijk niet gegaan. Ik ben niet zo van het ontbladeren, en daar komt bij dat ik dat niet zo goed durf te doen. Bij mijn vorige kweek deed ik dat wel, en hoe meer ik weghaalde, hoe meer ervoor in de plaats terug groeide. Nou weer verder met het water spelen.

7 april: Vandaag niets hoeven doen; alleen het water even op temperatuur brengen. Dat doe ik trouwens door het rond te pompen; de pomp geeft warmte aan het water af en zodra die 20 graden is kan de pomp weer uit. Ik denk dat ik morgen toch maar even nieuw water ga aanmaken.

8 april: Drukke dag gehad vandaag, en best wel moe van alles. Grrr, nu nog water gaan doen, pff. Ik heb mezelf in de vingers gesneden omdat ik dacht ze is bijna klaar was, maar dat is ze dus nog niet. Dan maar weer met 80 liter water slepen, nog wat (60 ml) Green Sensation erin, en daarbij 60ml A en B hydrovoeding van Plagron. En dan maar wachten tot de pH-waarde op 6,4 staat en de temperatuur 20 graden is.
Het word erg laat vandaag, het is alweer bijna vrijdag als ik eindelijk klaar ben met het water. Ik zal morgen wel gebroken zijn en niet makkelijk mijn bedje uitkomen, maar dat moet wel voor de kids.

Oké mensen, dit was het weer voor deze week. Geniet van het weekend en tot volgende week 🖐🖐🖐

Jack Laventura

(advertentie)