(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door de hoge luchtvochtigheid duurde het drogen wat langer dan gewoonlijk, maar Jack’s Sneeze zit inmiddels in kannen en kruiken. Uiteraard is de opbrengst voor het oppotten nog even gewogen, met een mooie 1,145 gram per Watt als resultaat. Oogstverslag!

Oogsten…

24 april: Ik kon niet meer slapen, dus ben ik maar om 05.00 opgestaan. Eerst de koffie en de rest, en toen had ik ruim de tijd om Sneeze te oogsten. Ben maar begonnen met de plant van haar zware toppen te ontdoen. Eerst in een doos en dan snel naar de droogplek.
Moet toch eens op zoek naar een langwerpige tent want het paste er maar nét in. Oké, ik knip het ook niet als ik haar omleg, en dat neemt ook wel wat meer ruimte in beslag.
Nu gaan we geduldig wachten tot de knaktest aangeeft dat de wiet droog genoeg is om de blaadjes te plukken en de toppen van de takken te halen. Door de vochtige lucht duurde het drogen wel wat langer dan ik gewend ben.

…en knippen

Helaas moest ik ook dit werkje alleen doen. Het kostte me één dag en twee avonden. Wat heb ik er een hekel aan om alles alleen te doen, daar is niks leuk aan.

12 weckpotten verder zijn we eindelijk klaar. De potten zitten niet helemaal nokvol, dat doe ik nooit. Nu alleen nog curen en dan is de Sneeze ook klaar voor gebruik. Ik heb het nog even snel voor jullie gewogen op een normale weegschaal voor de keuken, dus niet heel precies: het is 458 gram droog 😎 en dat komt dus uit op 458 gram ÷ 400 Watt = 1,145 per Watt.

400 Watt G-Bars

Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht van de LED balken van G-Tools maar meer dan een gram per Watt kweken kan dus echt met LED! Ook is de Sneeze een dikke plant qua opbrengst; dat mogen ze er wat mij betreft er wel bij vermelden. Ik denk dat als ik mijn HPS lampen erboven had gehad, dat de Sneeze met gemak nog meer gegeven had. Ik ben toch nog steeds niet helemaal overtuigd dat alle led van nu ook zo goed zijn als ze zeggen. Zou in de toekomst weleens verschillende LED’s naast elkaar willen hangen om te testen welke nu echt de beste zijn. Maar goed, deze zomer niet want na de schoonmaak ga ik heerlijk van mijn zomerstop genieten.

Ik dank G-Tools voor hun prachtige LED verlichting; zeker een aanrader! Ik dank ook Plagron voor de fijne voeding die makkelijk in gebruik is. Slechts drie verschillende flesjes, er is niks zo gemakkelijk, dus ook dat kan ik je van harte aanbevelen. Tot slot danken we natuurlijk CNNBS weer voor de zaadjes van ons favoriete plantje.

Nou mensen, blijf gezond en geniet van de zomer! Dat alle buitenkwekers maar hele mooie en gezonde dikke planten krijgen.

Groetjes, Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)