(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als een razende racet Jack met zijn Tropicanna Banana planten door de groeifase heen. De plantjes zijn namelijk pas drie weken oud en zijn deze week al getopt en wel. En dus gaat de klok vanavond al op 12/12 om aan de bloeifase te beginnen. Zo snel kan het dus gaan als je hydrologisch wiet kweekt…

Zó, daar zijn we weer na de eerste week en er is een hoop gebeurd ondertussen. De zaailingen zijn om te beginnen veranderd in plantjes. Ze zijn zowel boven als onder water druk bezig met groeien, en dat houdt mij zelf ook erg druk moet ik zeggen. Ik ben elke dag nog steeds met water aan het slepen, het is steeds hetzelfde riedeltje. Water uit de DWC-bakken pompen, en in de goot en dan nieuw voedingswater aanmaken.

Daarvoor vul ik mijn reservoir eerst met 20 liter en 40 milliliter hydro A van Plagron. Daarna nog eens 20 liter water erin en vervolgens 40 milliliter hydro B. De pH-waarde stel ik af op 5,8.

Ik vul de bakken zo vaak omdat het buiten en dus ook binnen nog steeds wat te warm is. Ook als de lampen niet aan staan ’s nachts. Afgelopen week was het wel twee nachten 5 graden buiten waardoor het binnen ook op temperatuur bleef. Dat scheelt want toen hoefde ik het water niet te vervangen.
Aankomende maandag stel ik de pH-waarde voor een dagje wat hoger af, op 6,4. Dit is zodat de plantjes wat Calcium en Magnesium kunnen opnemen, aangezien dat onder een pH-waarde van 6,4 niet opgenomen wordt. Ik doe dat expres op maandag, dan kan ik me ook niet vergissen.

Toppen

Ik zal de planten ook nog even toppen, en doe dat zoals Dokter Groen afgelopen dinsdag heeft uitgelegd. Eén van de vier Tropicanna Banana’s blijft helaas wel wat achter. Waarschijnlijk top ik die plant niet zodat ze de andere dames kan bijhouden. We zullen zien of ze nog bijtrekt; ik denk het eigenlijk wel want ze maakt nog steeds nieuwe wortels aan en groeit ook nog wel.

Wat echt duidelijk opvalt is dat de planten die onder de HPS lampen staan langere internodes hebben dan de dame die onder de 400 Watt G-Bars groeit. Dat heeft waarschijnlijk met het verschil in lichtkleur en stralingswarmte te maken. De HPS lampen geven een wat warmer gekleurd licht af en het licht van de LED is wat blauwer en koeler van kleur.

Verder gaat het erg hard al want na het toppen wat ik vanmorgen gedaan heb, zet ik vanavond al het lichtschema op 12/12, zodat ze in bloei gaan. Ze zullen sowieso nog flink groeien en hopelijk hoef ik dan ook niet meer elke dag het voedingswater te vervangen.

Nou beste lezers, geniet van het weekend en tot volgende week. Ik zal ondertussen mijn dagboek gaan bijhouden voor het verslag van volgende week 🖐 Tot dan!

Jack

(advertentie)