(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ter afsluiting van de eerste week van het nieuwe jaar kunnen we niet om de rat heen. Een onuitroeibaar fenomeen, dat helaas al jaren huishoudt in kringen van plantenliefhebbers. Eén zo’n laag bij de ondergrondse Meld Misdaad Anoniem-beller móet gezien zijn daad toch te achterhalen zijn door de getroffen wietkweker, gezien de nogal specifieke verradersinformatie…

Kleinste wietgemeente van Nederland

Westervoort in Gelderland telt 14.948 inwoners en heeft een oppervlakte van 7,85 km². Sinds 2016 is Westervoort qua oppervlakte de kleinste gemeente van Nederland. Maar de ratten zijn er beslist niet kleiner.

Wijkagenten Kea Hartemink en Maurice Zweers doen donderdag verslag van hun dagelijkse politiewerkzaamheden in hun Westervoort. En dat betekent anonieme tips opvolgen, ergens iemand van zijn planten ontdoen en terug op het bureau een vinkje zetten in het logboek bij het zoveelste opgeloste ‘misdrijf’. Het is eigenlijk een klein godswonder dat er überhaupt nog wiet wordt verkocht in de coffeeshops.

Net te laat, wiet al geoogst

Goed, kea en Maurice wisten dus routinematig wat te doen toen een anonieme beller verklikte dat er ergens ‘in een schuur bij een woning een dubbele wand zat en daarachter zou een hennepkwekerij zitten’, zo lezen we op hun Instagram.

Uiteraard bestaat de content op Insta vooral uit kiekjes, en die schoot het wijkagentenkoppel dan ook. Bijvoorbeeld van de power unit die de wietkwekerij laat draaien en de – hahaha – net geoogste plantage zelf:

Dubbele wand

De bewoners – laten we er voorzichtig vanuit gaan dat het de wietkwekers betreft ‘zullen zich hierover moeten verantwoorden bij Justitie’, belooft de politie de beroofde teler(s) tot slot.

Wat ons nu het meeste verbaast is het detail van de dubbele wand dat de rat doorbelde aan de politie. Normaal meldt de brave bange burger zaken als stankoverlast of verdachte figuren met verdachte handelingen rondom het pand. Dat zijn inderdaad dingen die je van buitenaf kan waarnemen.

Maar dat er in een wietkwekerij een dubbele wand zit, deze dus:

dát kun je dus écht alleen maar weten omdat je het gezien hebt, ofwel binnen bent geweest.

Als wij de kaalgeplukte wietkwekers in Westervoort zouden zijn, zouden we dus eerst eens bij onze kennissen, familie en vrienden die over de vloer komen gaan zoeken… en een stel goeie rattenvallen kopen.

(advertenties)