(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Werken in een coffeeshop lijkt sommige cannabis liefhebbers de ideale baan, terwijl anderen er negatieve vooroordelen over hebben. Sommige blowers denken bijvoorbeeld dat je in de onderwereld moet zitten om bij een coffeeshop binnen te komen, zelf (veel) cannabis moet consumeren of andere mythen. Samen met doorgewinterde coffeeshop medewerkster Manon van coffeeshop Roots Amersfoort bekijken en debunken we deze vooroordelen. En als je nu of binnenkort werk zoekt in een shop, hebben we helemaal goed nieuws voor jou.

Je bent een crimineel als je bij een shop werkt

Omdat het inkopen van cannabis illegaal is en het verkopen van cannabis gedoogd wordt, heerst hier veel onduidelijkheid over. Als baliemedewerker bij een shop hou jij je enkel bezig met de verkoop van cannabis. Daarnaast is jouw functie is volkomen legaal en je betaalt net als ieder ander persoon in Nederland gewoon belasting over je loon.

Je bent dus geen crimineel als je bij een coffeeshop werkt. Eigenlijk zijn je werkzaamheden goed te vergelijken met een werknemer van een benzinepomp. Je ziet in een korte tijd veel mensen en je probeert in die korte tijd een goede service te bieden aan de klant.

Je móet wiet of hasj roken om bij een coffeeshop te mogen werken

Dit is niet waar. Sterker nog, bij het merendeel van de shops moet je nuchter zijn tijdens werktijden. Het wegen van de producten en het omgaan met geld vereisen dat je scherp moet zijn en hierdoor geen fouten kan maken.

Het enige mogelijke voordeel aan het zelf consumeren van cannabis, is dat je de klant goed kan adviseren over het effect en het gevoel dat een bepaalde strain jou geeft.

Maar het is absoluut geen must om zelf wiet of hasj te roken om bij een coffeeshop te morgen werken. Ben je klantvriendelijk, servicegericht, representatief en hou je van hard werken? Dan ben jij vrijwel bij iedere shop van harte welkom om aan de slag te gaan!

Je krijgt goed betaald in een coffeeshop

Bij een shop krijg je over het algemeen inderdaad beter betaald dan een bijbaantje bij de supermarkt. Er bestaan geen vaste tarieven als coffeeshop medewerker, dus er is genoeg ruimte om te onderhandelen over je loon.

Los van het financiële gedeelte, is de sfeer vaak ook aangenamer dan bij een supermarkt. Je bent als medewerker van een shop een soort gastheer van een gezellige huiskamer. Wanneer alle klanten in de shop het naar hun zin hebben, heb jij je taak volbracht.

Coffeejobs.nl

Een baantje zoeken bij de coffeeshop kan tegenwoordig heel eenvoudig. Greenmeister, bekend als het grootste coffeeshop platform van Nederland, heeft een nieuw platform opgericht waarbij je eenvoudig kan zien welke coffeeshops in Nederland op zoek zijn naar personeel. Bijvoorbeeld naar barmedewerkers, beveiligers, koks of allrounders.

Solliciteren heb je binnen 10 minuten gedaan en de coffeeshop krijgt direct een melding van jouw sollicitatie!

Manon van Roots Amersfoort is zeer te spreken over deze nieuwe online dienst. “Net zoals ieder ander bedrijf zijn ook wij op zoek naar kwalitatief goede mensen voor onze zaak. Via Coffeejobs heb ik binnen twee weken mijn ideale personeelslid gevonden. Ik ben super blij met dit nieuwe initiatief.”

Ben jij ook op zoek naar een job in een coffeeshop – of ben jij een coffeeshop op zoek naar personeel – kijk dan snel op www.coffeejobs.nl en wie weet vindt jij jouw droombaan!

[illustratie: Tsareva.pro/Shutterstock]
(advertentie)