(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We zijn nog maar koud (nou ja, eerder bloedjeheet voor de tijd van het jaar, maar dit terzijde) begonnen aan 2022, of er komt ons al een bizarre reden ter ore waarom een wietteler ineens geen planten meer heeft. Door toedoen van de politie uiteraard. Over naar Arnhem dus, want daar gebeurde het zondag 2 januari allemaal.

Eigenlijk wilden wij na acht jaar wel eens een keertje stoppen met schrijven over de schier eindeloze reeks oorzaken waardoor eerzame en hardwerkende wietkwekers van hun groene goed worden beroofd, al dan niet door mensen die met (je eigen)belastinggeld worden betaald. Maar ja, de wrede werkelijkheid hè?

Aldus kunnen we alweer op werkdag nummertje twee aan de bak, in dit geval in Arnhem. Watskeburt?

Goed is ook niet meer wat het geweest is

Het blijkt dat een kweker van wietplanten nog lager op de sociale ranglijst bivakkeert dan een… inbreker. Hoe anders kunnen we een kop van staatsomroep NOS verklaren, die luidt: ‘Inbreker met goede voornemens’ vermoedelijk melder hennepkwekerij‘.

Wat nou goede voornemens?! Iemand heeft het gore lef om bij iemand anders in te breken. Daarmee schendt hij dus de persoonlijke levenssfeer van een ander en hij jat spullen die niet van hem zijn. Nou, wat een laag bij de gronds figuur ben je dan. En zo’n scharrelrat ziet dan ook nog eens positief getinte berichten over zichzelf terug in de mainstream media… je zou spontaan gaan janken om dit achterlijke voorbeeld van onrecht, waanzin, volksverlakkerij, klinklare ondermijningsbullshit én andere kwalijke gevolgen van de vaderlandse war on drugs.

Witwassen wat niet witgewassen kan worden

De NOS en o.a. Omroep Gelderland schrijven over deze eerste krankzinnige zondaggebeurtenis van 2022: ‘Een inbreker die in Arnhem op het dievenpad was, handelde volgens de politie nogal verrassend na de vondst van een hennepkwekerij in een pand aan de Zijpendaalseweg. De inbreker schakelde namelijk vrijwel zeker zélf de politie in’.

Echt stom toevallig stond de rechtbanktekenaar van ons in de buurt, en zo wisten wij de inbreker toch behoorlijk te ontmaskeren, nietwaar?

Probeert deze laffe inbreker hier soms zijn eigen vuile geweten op redelijk verachtelijke wijze schoon te wassen? Het zou zomaar kunnen, gehersenspoeld als een deel van het volk nu eenmaal is door alle leugens die tientallen jaren lang over wiet(teelt) zijn verspreid, door de gezaghebbende autoriteiten in Nederland.

Inkoppertje voor Oom Agent

De rest van het gedoe in Arnhem afgelopen zondag is redelijk standaard. ‘De hennep is vernietigd en de politie vraagt de eigenaar van het pand zich te melden’, weet de regionale omroep.

De inbreker, de smerige sujet, had – nadat ie er binnen in andermans huis een enorme puinhoop van had gemaakt – zelfs de deur open laten staan voor de agenten! Die laten zo’n makkelijk in te koppen voorzetje uiteraard niet schieten…

[openingsbeeld:  HitToon/Shutterstock, rechtbankschets van de inbreker: Refluo/Shutterstock]
(advertenties)