(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was niet zomaar een doorsnee Eerste Kerstdag op 25 december 2021 jongstleden. Op deze feestdag namelijk kwam ook de grootste partij legale cannabis die ooit verscheept is aan op de plek van bestemming: Noord-Macedonië. Liefst 2.125 kilo medicinale wiet, met de vriendelijke groeten vanuit Zuid-Afrika namens afzender Instadose Pharma Corp.

‘Largest International Cannabis Delivery in History’

Woensdag slingerde het Canadese bedrijf – dat dus ook in Zuid-Afrika grootschalig buitenwiet teelt, wellicht vanwege het zonnigere klimaat daar ten opzichte van het thuisland in Noord-Amerika – een heus persbericht de wereld in om de megapartij mediwiet onder de aandacht van de media te brengen.

Onder de titel ‘Instadose Pharma Corp Ships 2.125 Metric Tons – Largest International Cannabis Delivery in History‘ laat dat bericht niets aan de verbeelding over. Het is de grootste partij legale wiet die over de aardebol is getransporteerd ooit, kortom.

Geen kerstbomen maar wiet voor Noord-Macedonië en de EU

‘Changing the World of Cannabis.’  Zo luidt niet voor niks de bedrijfsslogan van de Canadezen. De meer dan twee miljoen gram cannabis werd in Johannesburg op transport gesteld, om na enkele duizenden kilometers in Skopje te eindigen, en dat ook nog stomtoevallig tijdens kerstmis. Het glazuur knalt bijna van je tanden bij zoveel gelukzaligheid, nietwaar?

Overzicht op de homepage van Instadose van waar deze Canadese wietproducent momenteel actief is…

Wie er sowieso blij mee zal zijn, is de Europese consument, of beter gezegd medicinale cannabispatiënt in de Europese Unie. ‘Het product is al verkocht en is bestemd voor gelicenseerde farmaceutische klanten in de Europese Unie’, schrijft het bedrijf dat gespecialiseerd is in kwaliteits buitenwiet. Farmaceutische klanten zijn dus cannabispatiënten, en wel degenen die hun medicijn op recept van een arts in de apotheek kopen.

Vraag van patiënten naar medicinale cannabis met veel THC

‘Dit is een historische vracht en het is nog maar het begin van Instadose Pharma’s potentieel’, verklaart de trotse oprichter en baas Grant F. Sanders van de Canadezen. ‘Deze bezorging zet ons businessmodel op de kaart en maakt van onze onderneming een wereldwijde leider in deze industrie. Dit is altijd mijn visie geweest.’

Het bijzondere aan de cannabis van Instadose is dat het gaat om toppen wiet met hoge gehaltes THC erin. Daar is blijkbaar veel vraag naar onder Europese consumenten. Of zoals Instadose het zelf zegt: ‘High levels of THC are in continual demand from pharmaceutical customers and Instadose Pharma will continue to grow and supply quality product to meet the market demand’.

Nu al distribueert deze legale cannabiskweker via zijn platform mediwiet in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het toont maar weer eens aan in welke korte periode legale cannabis de hele wereld heeft veroverd – jammer dat Nederland deze goudvloot zo grandioos overslaat…

[openingsbeeld: MaryValery/Shutterstock]
(advertentie)