(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee hoor, CannaTommy is niet doorgedraaid. In tegenstelling, hij én AK Choco Kush houden nog steeds dapper vol in deze vijfde week op 12/12 inmiddels. De plant lijkt de wortelrot van zich afgeschud te hebben, en haar toppen groeien zowaar ook nog steeds! Tommy zelf zit echter zonder voorraad en geeft de wiet van Bedrocan nog eens een kans…

Beste CNNBS lezers,

Je had het misschien niet verwacht maar AK Choco Kush is still going strong. Dat klinkt alleen wel wat spectaculairder dan het is, want helemaal top gaat het ook weer niet. Toch ben ik er nog steeds niet ontevreden over. Ik ben al blij als ze in leven blijft, het sukkelt een beetje door.

Stabiliteit

Na verschillende lastige keuzes (en vooral veel geduld), lijkt mijn AK Choco Kush eindelijk wat stabiliteit gevonden te hebben. Afgelopen week is ze er toch weer een beetje bovenop gekomen. Het is helaas niet zo dat ze nu ineens weer staat te stralen. Als blad eenmaal verdord, verbrand of vergeeld is, wordt het niet meer groen.

Een dag na het schijven van het vorige verslag was de EC met 0,1 punt gezakt en ze had wat water gedronken. Omdat ik hier blij mee was, heb ik haar meteen verwend en de EC wat verhoogd naar 1,8. Omdat ze er een beetje sip uit ziet is het lastig om te zien, maar de toppen groeien nog steeds door. Ik denk dat ze toch best tevreden is. Nu het meest aangedane blad verwijderd is kan mijn dame haar energie besteden aan het bouwen van toppen. Ik heb ook even voorzichtig bij de wortels gespiekt. Deze zijn nog wat verkleurd, maar het lijkt ook daar stabiel te blijven. Het voedingswater blijft mooi schoon, er sterven geen wortels af en ik zie ook geen slijm meer.

Toppen

Op dit moment vind ik het lastig om te weten wanneer de plant echt blij is. Toch komen er steeds meer trichomen (harsklieren) bij, en daar doe ik het nog steeds voor. Het zal geen hoge opbrengst worden, maar een beetje is beter dan helemaal niks. Straks kan ik (hopelijk) in ieder geval de soort uitproberen, zodat ik kan inschatten of ik haar in de toekomst vaker wil kweken. Op dit moment blijft het bij fantaseren. Gelukkig werken de coffeeshopklassiekers zoals Silver Haze en White Widow ook aardig tegen mijn klachten.

Apotheek

Deze week haalde ik mijn medicinale cannabis (Bedrocan) voor de verandering bij de apotheek. Om mijn recept te behouden, voor de variatie en ook om het toch nog maar eens te proberen heb ik bij de apotheek besteld. Na meer dan een week wachten was het binnen.

Ik vulde mijn Volcano vaporizer met ongeveer één gram Bedrocan. Na vier zakken damp (met een temperatuur van 180, 190, 200 en 210 °C) merkte ik een combinatie op van flinke keelpijn en weinig pijnverlichting. Na een halfuur was deze verlichting helaas totaal verdwenen. Dan is het even balen dat je alleen nog maar kunt fantaseren over je AK Choco Kush.

Op naar de shop dus weer. Om alvast in de mood te komen stond hier Candy Kush op het menu. Na het vullen van de Mighty (mijn portable vaporizer) met 0,2 – 0,25 gram en het nemen van een paar trekjes voelde ik meteen het beukende gevoel uit m’n gewrichten verdwijnen. Dat zijn de momenten dat ik extra blij ben dat we hier in ieder geval de mogelijkheid hebben, ook al vind ik de regeltjes nogal tegenstrijdig en lastig te volgen. Ik doe er maar een beetje mee heen.

Tot zover niet zoveel nieuws of veranderingen deze kweekweek, maar ze leeft nog steeds! Ik hoop het zo nog een paar weken vol te houden en houd jullie op de hoogte.

Peace, CannaTommy

(advertentie)