(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Week #4 zit erop voor de nieuwe AK Choco Kush van CannaTommy. Het plantje wordt langzaamaan een echte plant en groeit goed in deze week. De wortels verkleuren nog wat bruin door de voeding en worden daarom geholpen door de nuttige bacteriën uit Voodoo Juice. In een kweektent experimenteert Tommy op het zusje van zijn wietplant met de producten van Terra Aquatica. 

Beste CNNBS lezers,

Inmiddels heeft mijn AK Choco Kush de groeispurt te pakken. Omdat ze zo snel groeit zorg ik ervoor dat alle elementen wekelijks weer vers beschikbaar zijn.

Vorige week werd de temperatuur te hoog. Daarom had ik twee van de vier G-Bars tijdelijk uitgeschakeld. Na zulke veranderingen is het belangrijk om alles goed in de gaten te blijven houden. Ik had de lamp al een stukje laten zakken, maar toch bleef het voedingswater aan de koude kant (onder de 18 °C).

Temperatuur, je blijft ermee bezig…

Omdat ik de lamp eerder al wat had laten zakken heb ik er maar weer een lamp bij ingeschakeld. Ik temperatuurde het voedingswater aan het einde van de volgende dag net over de 21 °C. Daarom is de lamp toch weer een paar centimeter omhoog gedaan, je blijft ermee bezig. Nu is de temperatuur weer stabiel. Inmiddels begin ik er gevoel bij te krijgen om de temperatuur van het voedingswater te beheersen.

Wortels verwennen

Mijn eerdere zorgen om de verkleurde wortels waren gelukkig loos alarm. Ik kon deze aanslag gelukkig makkelijk wegspoelen met water, dus ga ik er van uit dat het een beetje aanslag is van de voeding, en geen wortelrot. Dr. Groen tipte me dat hij een oplossing met bacteriën op de wortels en het netpotje spuit. En omdat ik ook graag zulke mooie witte wortels heb als op zijn foto’s, heb ik de plantenspuit met een oplossing met Voodoo Juice gevuld. Hiermee heb ik verschillende keren op de wortels en het netpotje gespoten. Om de werking van de bacteriën niet in de weg te staan, heb ik Silicate weer via het blad toegevoegd. De plant is er in ieder geval mooi groen van en dat alles met een EC-waarde van 1.3. Less is more dus.

DWC zusje

Even een kleine vergelijking met de verhuisde zus. Echt eerlijk vergelijken is moeilijk, want de AK Choco Kush zussen zijn verschillende fenotypes en staan in verschillende kweeksystemen met verschillende lichtbronnen. De ene staat in een kast en de andere in een tent. Ik heb de verhuisde zus er vooral bijgehouden om in dezelfde tijd alvast wat extra ervaring op te doen met de toevoegingen van Terra Aquatica. Zo kan ik straks mijn nieuwe dames de perfecte omstandigheden geven in de DGS-XL, een G-Kit XL die ik hetzelfde heb ingericht als de Dokter Groen Special.

De geïsoleerde deksel zorgt ervoor dat de temperatuur afgelopen week niet boven de 20 °C uitkwam. Of je Silicate nu toevoegt in het voedingswater of via het blad maakt volgens mij niet zo veel uit, beide dames krijgen er een mooie dikke stam van.

DGS-XL

De DGS-XL staat inmiddels ook op hoge poten. Zo kan de bak met voedingswater eronder staan en staat de kast op de perfecte hoogte voor mooie foto’s. Deze week verwacht ik de laatste hand te leggen aan het 3-in-1 Flow Hydroponics systeem en dan kunnen de zaden ontkiemd worden. Ik sta te popelen en ben razend enthousiast om met deze bijzondere old school genetica (die ik nog even geheimhoud) aan de slag te gaan. Ik hoop de zaden deze week in een nat koffiefilter te doen.

Ik houd mijn AK Choco Kush goed in de gaten; ze is mooi kort en bossig. Tot mijn verrassing telde ik tussen de dichte bladeren toch al vijf nodes (vertakkingen). Misschien wordt mijn dame dus al getopt om haar klaar te stomen voor het scrogrek. Maar daarover volgende week meer!

Peace, CannaTommy

(advertentie)