(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was een hele voorspoedige eerste overgangsweek voor AK Choco Kush. De wietplant krijgt een heel mooi en gelijkmatig bladerdek, en at haar voeding deze week als een bouwvakker! De eerste bloeiharen breken ook door en CannaTommy geeft de toppen voorzichtig wat meer ruimte om te groeien. 

AK Choco Kush groeide afgelopen week vlot door, ze staat nu bijna drie weken op het 12/12 lichtschema en de eerste bloeiverschijnselen worden al zichtbaar.

Honger!

Door al deze ontwikkelingen heeft AK Choco Kush ook flinke honger gekregen. Ze eet en drinkt als een bouwvakker. De EC-meter gaf aan het begin van de week nog een waarde van 1,8 aan, en aan het einde van de week nog maar 1,3!
Voor het gemak (en omdat ik het hydrosysteem van de Dokter Groen Special toch wekelijks ververs) vulde ik gedurende de week gewoon bij met water. Omdat ze afgelopen week goed voeding opgenomen heeft, ga ik komende week tussendoor ook wat extra voeding meegeven. Inmiddels ben ik erachter dat ze eigenlijk niet zo veel voeding nodig heeft, maar dit verschilt natuurlijk per plant.

Over het algemeen kun je wel zeggen dat de voeding van Terra Aquatica (het vroegere General Hydroponics Europe) sterk spul is. De (inmiddels grote) zus van AK Choco Kush, heeft het in de DWC-emmer zelfs nog steeds goed naar haar zin met een lage EC-waarde van 1,0. Ik vermoed dat ze zo efficiënt met haar voeding om kan gaan, omdat ze bij het voedingswater steeds een halve dosering van de biostimulator T.A. Fulvic krijgt.

Meten is ijken

Voor de zekerheid kalibreerde ik de pH/EC-meter nogmaals, zoals ik iedere week doe. Het verschil voor en na kalibratie herinnert me eraan dat het wijs is om dit (als je de meter veel gebruikt) wekelijks te blijven doen. Zo voorkom je een opnameprobleem. Mocht je daar geen tijd of ijkvloeistof voor hebben, controleer dan minimaal of je meter nog 6,0 aangeeft met Spa Blauw. Spa Blauw heeft namelijk altijd een pH-waarde van 6,0. Tip van Flip!

Ik ben blij dat ik de eerste bloeiverschijnselen al zie! Wietplanten hebben in de bloeifase liever wat meer fosfor (P) en kalium (K), dan te veel aan stikstof (N). Ik heb het systeem daarom al vrij vroeg ververst voor de Flowering-formule. Ik weet inmiddels dat de voeding van T.A. veel stikstof bevat, daarom heb ik dat op tijd gedaan. Doordat deze voedingslijn met drie componenten werkt (Grow, Micro en Bloom) kun je de verhoudingen wat finetunen om je plant van alle behoeften te voorzien.

Voorzichtig ruimte maken

Door het dichte bladerdek komen de jonge scheuten omhoog. Om wat ruimte te krijgen, maar niet al te veel stress te geven, heb ik dagelijks weer een paar takken en blaadjes weggehaald. Aan het evenwijdige bladerdek te zien lijkt deze strategie te werken.

Ze is lekker aan het strekken en binnenkort komt er een tweede scrogrek in de DGS. De plant liet uit zichzelf al wat verwelkt blad los en ik heb haar voorzichtig wat geholpen zodat ze zich kan gaan focussen op het groeien van mooie glinsterende plakkerige bloemen met een zoete chocoladegeur. P.s. Dat weet ik omdat ik stiekem al even aan een ouder zusje van haar vorige generatie gesnuffeld heb.

DGS-XL, voldoende herhaalrecept?

Verder was het voor de AK Choco Kush in de DGS niet een hele spannende week. Ze groeit mooi stabiel verder, wat erg fijn is. Ondertussen is de DGS-XL – een 1M2 versie van de Dokter Groen Special – eindelijk opgestart voor de eerste ronde. Ik vind het leuk en handig (voor mezelf en anderen) om mijn kweekverhalen op te schijven. Daarom deel ik deze kweek ook graag met jullie, zodat iemand anders er misschien ook nog wat aan heeft.

Ik liep er de laatste tijd een beetje tegenaan dat als je chronisch ziek bent, deze medicatiekeuze niet zo vanzelfsprekend en makkelijk is als een pilletje uit een blister drukken. Soms gaat er weleens iets mis (wortelrot bijvoorbeeld). Het blijft een stukje natuur. Gelukkig worden we steeds weer wat wijzer en is het kweken van je eigen medicijn erg leuk om te doen. Het blijft altijd spannend en gaat nooit vervelen. Alleen het kweken op zich heeft al een therapeutische werking, het brengt je ook weer een beetje terug bij de basis (als je de techniek er om heen even wegdenkt).

Als alles straks lekker loopt heb ik geen zorgen meer om lege voorraadpotten en een enorm voldaan gevoel. Zelfvoorzienend in mijn eigen medicatie, het succes hierachter wordt natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door de hulp van CNNBS, Dokter Groen, de zaden van Amsterdam Genetics en het fijne netwerk eromheen!

Volgende week begint het tijd te worden voor een mooie bos bloemen toch? Ik hoop erop!

Peace, CannaTommy

(advertentie)