(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“Ze vormen een enorm gevaar voor Arnhemmers. Er kan brand uitbreken, straten kunnen overstromen en de boel kan zelfs ontploffen. Als we daar achter komen is het vaak al te laat. Daarom grijpen we in en sluiten we deze panden.” Nee, dit is niet de burgemeester van een stad in Oekraïne die door de Russen wordt aangevallen, dit is burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem die met ronkende woorden de sluiting van twee panden in zijn stad becommentarieert.

Het inflatiespook gaat weer tekeer

Brand, overstromingen en ontploffingen. Een mens zou van minder al het angstzweet kunnen voelen uitbreken. Helaas is het de gebruikelijke oorlogstaal van Nederlandse bestuurders die even willen laten zien hoe daadkrachtig ze durven op te treden tegen… nou ja, eigenlijk tegen planten dus. Wietplanten.

Het is dus niet alleen de inflatie van de euro die momenteel welig tiert, het is ook de war on drugs propaganda met alle ronkende begrippen die aan enorme inflatie leidt. Waar blijven toch die filmpjes van ontploffende wietkwekerijen op de sociale media, dé plek waar werkelijk elk filmpje wat je maar zou willen kijken online staat?

Wij schrijven hier toch al meer dan acht jaar dagelijks over wiet(planten), maar hebben zeggen en schrijven nul keer (0x) een ontploffend wiethok gezien. Hetzelfde geldt eigenlijk voor overstroomde straten. Dan denk je aan Valkenburg 2021 of Zeeland 1953, maar toch niet aan een miezerig stroompje water dat bij de onderburen voor wat ongepland extra dweilwerk zorgt.

Geloven in de zin van oorlog

Kortom, burgmeester Ahmed Marcouch van Arnhem slaat weer eens hard op de propagandapauken van het drugsoorlog orgel, dat nog slechts in weinig landen zo schel gehoord wordt als in Nederland (helaas). Marcouch vindt zichzelf wellicht ook heel stoer dat ie zo hard optreedt tegen – in dit geval – een growshop en een wietteler, een echte bad ass crime fighter! En dat voor een PvdA’er.

En ook heel erg grappig; in Arnhem geloven ze blijkbaar écht dat het ook allemaal een moer uitmaakt, dat met veel tromgeroffel sluiten van panden waar iets met verboden plantjes plaatsvindt. Kijk maar eens naar deze uitspraak van de woordvoerder van de burgemeester in De Gelderlander over de sluiting van de growshop:

Trots op drie keer niks

Haha, geloof jij het? De wens is hier weer eens duidelijk de vader van de gedachte. Er is en blijft maar één ding dat een ‘belangrijke schakel uit de illegale wietteelt zou kunnen weghalen’ en dat is de regulering (legalisering) van cannabis inclusief thuisteelt.

Al het andere is behalve wensdenken ook zo naïef als een pasgeboren paaskuiken op weg naar de paasbrunch. Een brunch waarbij burgemeester Marcouch komend weekeinde vast heel stoer zijn keiharde law & order aanpak zal debiteren richting zijn onwetende en wellicht even onnozele gehoor.

Nou ja, sluiten we dit onfrisse gebeuren maar af met een heus filmpje dat burgemeester Marcouch op zijn Instagram plaatste onder de – eveneens aan inflatie lijdende – hashtag #MakeMyCityProud

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ahmed Marcouch (@ahmedmarcouch)

(advertenties)