(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een wat langer verslag van CannaTommy deze week, want hij was geïnspireerd door een lekkere Strawberry Kush en wat Marokkaanse hasj. Er is echter ook gewoon meer dan genoeg te vertellen want AK Choco Kush staat in bloei, en werd deze week flink gesnoeid. Haar zusje heeft een gevalletje trips en haar voorganger al een mooie bos bloemen… Kom d’r maar in CannaTommy! 

Inmiddels is AK Choco Kush lekker aan de bloeifase begonnen. En net als vorige week daalde de EC-waarde weer, wat betekent dat de plant haar voeding goed opneemt. Ik gaf haar tot nu toe steeds een halve dosis voeding, en samen met het wekelijks verversen lijkt AK Choco Kush hier erg blij mee te zijn.

Halverwege de week heb ik haar wat voeding gegeven volgens het bloeirecept achterop de fles. In mijn notities zag ik dat ik haar al eerder drie liter water gegeven had. De EC-waarde was 1,3 en ik heb drie liter water toegevoegd met voeding voor diezelfde hoeveelheid. Daarna kwam de EC weer op 1,4 uit. Net voor het schijven van dit verslag heb ik het voedingswater wederom ververst. Omdat mijn plant zo hongerig is heb ik haar dit keer niet de halve sterkte maar driekwart van de sterkte gegeven, waarmee de EC-waarde op 1,6 kwam.

Zonnepanelen of sucker leaves?

In het laatste verslag van Dokter Groen zag ik dat hij een goede tip kreeg om schutbladeren weg te halen, zodat er meer ruimte voor de toppen ontstaat. Ik was blij dit te lezen want ik zat er zelf mee in tweestrijd. Wat ik vaak lees is dat de meningen erover verdeeld zijn. Ikzelf probeer het van verschillende kanten te bekijken. De één zegt, ‘blad is een zonnepaneel, je haalt de energievoorziening toch niet weg?’. Maar anderen noemen het ‘sucker leaves’, deze bladeren zouden voedingsstoffen wegnemen van de toppen.

Ik was een beetje in het midden aan het werken, door dagelijks een paar takjes en/of blaadjes weg te halen. Deze dicht beboste dame produceert echter meer blad dan dat ik wegsnoei. Daarom heb ik na het lezen van het verslag van Dr. Groen besloten om toch een rigoureuze snoei-actie te doen. En ze is er gelukkig blij mee! Zo kunnen we ook onbezorgd aan de bloei beginnen. Als er voldoende luchtverplaatsing in de kast is en de plant niet te dicht begroeid is, dan komt er niet zo snel vocht tussen overlappende bladeren. Dit verkleint het risico op toprot.

Ik zal de VPD weer gaan monitoren om ervoor te zorgen dat mijn dame het ook naar haar zin blijft hebben. Hieronder zie je de voor en na foto’s van mijn knipwerk.

Aquariumkoeler getest

Omdat de zon weer lekker scheen nam de temperatuur van het water ook weer toe. Het lijkt me echter beter om te stoppen met bevroren flesjes water in de bak te gooien. Daarom heb ik sinds kort een aquariumkoeler. Voor de zekerheid testte ik deze eerst in een emmer water, want het is natuurlijk niet de bedoeling om AK Choco Kush in een jacuzzi te zetten.

Na alles ingesteld te hebben zorgt deze koeler ervoor dat het voedingswater met dit warme weer mooi rond de 19 °C blijft. Tikt het de 20 °C aan, dan schakelt de koeler in. Hij kan echter ook verwarmen maar op dit moment is dat niet nodig. Ik heb ingesteld dat er verwarmd wordt als het water onder de 15 °C komt. De ideale temperatuur voor het voedingswater is tussen de 18 en 21 °C.

Op de koeler staat geen merk. Ik had geluk en heb deze voor €60,- op de kop getikt via Marktplaats. Maar mocht je ook interesse hebben in een koeler, ze zijn ook te koop via AliExpress.

Met een Smart Plug heb ik het energieverbruik in de gaten gehouden. Als de temperatuur binnen de ingestelde waarde valt staat de koeler stand-by en gebruikt dan ongeveer 5 watt, het pompje ook. Als de koeler koelt gebruikt hij 176 Watt. Natuurlijk is dit een extra verbruiker, maar dat beetje extra stroom zorgt ervoor dat ik onbezorgd de zomer door kom. Ik ben erachter dat ik gewoon meer een binnenkweker ben en omdat het mijn medicatievoorziening is doe ik het graag op een chille manier.

DWC zusje aan het trippen?

Vorige week was ik nog zo trots op het zusje van AK Choco Kush, omdat ze zo blij was met de lage EC-waarde van 1,0. Nadat ik haar even een dag uit het oog verloor, viel mij op dat er toch wat vergeling op het blad zichtbaar was. Het was ook nodig tijd om te verversen; deze dame eet zo goed dat ze net als haar zus in de Dokter Groen Special vanaf nu tussendoor wat extra voeding krijgt. Haar nieuwe voedingsoplossing heb ik daarom ook iets sterker gemaakt dan de halve portie.

Toen ik haar voor het verversen even parkeerde in een emmer van de bouwmarkt schrok ik: trips op het onderste blad! Om de schade te beperken heb ik alle blaadjes waar trips op zaten (ze had er toch genoeg) er snel vanaf gejast en weggegooid. Ook heb ik haar een douche gegeven met wat T.A. Silicate. Als ik komende week nog trips zie, ga ik drie dagen achter elkaar spuiten met Canna Cure. In de hoop dat ze zonder beestjes de bloei in kan, want als ik nog lang wacht groeit deze plant straks de tent uit.

Beloofde bos bloemen

Mijn vorige ronde AK Choco Kush was door wortelrot helaas niet aan een uitbundige bloei toegekomen. Om jullie toch alvast een foto van het groene goud te kunnen laten zien, heb ik een voorproefje van een (vorige generatie stek) AK Choco Kush in bloei.

Ik ben normaal geen plantenmishandelaar maar deze plant is helaas wel een beetje verwaarloosd. Planten hebben ook gevoel natuurlijk. Ik geloof dat ook goed zorgen voor planten helpt bij de grote karma puntentelling, zoals bij veel dingen in het leven. Zorg jij goed voor je plant, dan zal ze ook goed voor jou zorgen.

Genoeg gefilosofeerd nu. De plant heeft wat light-bleaching omdat de blurple LED kweeklamp er te dicht op hangt. Er zijn wat trips op bezoek geweest en ik liet haar soms wel erg droog worden. Ze heeft zelfs een paar keer een growing formule gehad, in plaats van de formule voor de bloei. Tot slot staat ze in een oude patchkast waarbij ik wat twijfel aan de lichtdichtheid.

Stabiele genen

Het geeft wel mooi weer hoe sterk deze plant is, ik heb nog geen banaantje of hermafrodiete verschijnselen gezien. Ze heeft even mogen genieten van de (echte) zon voor beter licht op de foto. Moeder Natuur kwam meteen even een kijkje nemen welke kruising Amsterdam Genetics nu weer bedacht heeft. Jammer dat de geur niet via een foto over te brengen is, want het ruikt goed.

Stabiele genen vind ik als medicinaal cannabisgebruiker erg belangrijk. Het begint allemaal bij het juiste zaadje, de genetica kan het maken of breken. Als je ziet hoeveel tijd en energie je in de plant stopt is het zeker een waardevolle investering om de juiste genetica in huis te halen!

Doordat ik nog een paar AK Choco Kush stekken achter de hand had is mijn pot straks weer mooi gevuld. Zo heb ik alvast een voorraad totdat de DGS geoogst kan worden.

Even genieten

Het is belangrijk om op tijd even een momentje stil te staan en rustig te genieten van de kleine dingen. Het leven slingert je soms alle kanten op maar gelukkig zijn er kruiden die je wat kunnen helpen om de boel op de rit te houden. Zo schreef ik dit verhaal na het nuttigen van een smakelijke joint.

Ik probeer de consumptiemethodes van mijn medicatie af te wisselen om gewenning tegen te gaan. Meestal gebruik ik een vaporizer en heel af en toe rook ik een joint. Maar áls ik er dan een rook, dan ga ik er ook even goed voor zitten.
Ik kwam achter in de la een potje tegen met gerijpte Strawberry Kush van ongeveer 1,5 jaar oud. Ik heb even lekker mindful zitten hobbyen en een stukje zoete Marokkaanse cultuur (Beldia Hash) uit het Rifgebergte toegevoegd.

Na het roken van deze heerlijk zachte joint (zonder tabak) was mijn keelpijn spontaan verdwenen en de inspiratie weer verschenen. Voor ik het in de gaten had is dit verslag alweer veel te lang geworden.

Geniet van het mooie weer mensen, tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)