(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bananen? BANANEN?! Het gaat op deze site toch over wiet zeker? Zeker en vrees niet want onze CannaTommy is niet ineens van gewas veranderd in zijn kweekkast. Hoe dat dan zit met die bananen vertelt ie zelf in zijn wekelijkse verslag over zijn AK Choco Kush kweekcyclus. Trouwens, bananen met chocolade zijn verdomd lekker, maar dat terzijde…

Het was even schrikken, toen de bloei met bananen begon. Ik laat dat de pret echter niet drukken. Ik heb geprobeerd ze op tijd te plukken en AK Choco Kush bloeit vrolijk door.

Wiet, truffels en kratom

Deze week schreef ik het verslag op de naweeën van een Hollandia-truffeltrip. Dat is eens in de zoveel tijd mijn psychologische medicatie, om nieuwe inzichten te krijgen in het leven. Ik worstel er de laatste tijd mee om mijn energie te verdelen en daardoor loopt een gemaakte planning nogal eens in de soep. Dit komt mede door lege medicatiepotten, voor mij geen feest.

Dan maar wat minder cannabis, wat meer kratom en de tandjes op elkaar. Medicatie afbouwen (minderen) heb ik al gedaan, maar dat valt niet altijd mee als alle klachten flink opvlammen. Door maag-darmklachten blijf ik dan ook moeilijk op gewicht. Maar genoeg gezeurd: gelukkig helpen wiet en de bijbehorende munchies daar altijd goed bij!

Dikke chocopret onder de LED…

En de goede zin die je krijgt van psilocybine, cannabis of kratom is nooit mis: voor mij een stukje levensenergie. Een dokter schreef ooit in mijn dossier: de patiënt oogt opgewekt. Een opvallende omschrijving, omdat ik op een bepaald moment overgegaan ben op natuurlijke medicatie in plaats van farmaceutische. Als ik een zombie geworden was van wat me voorgeschreven werd, dan was dat nooit opgeschreven.

Niet genoeg aan de gedoogde 5 wietplanten

De aanhouder wint, zeggen ze. Binnenkort heb ik vast weer zonder problemen de voorraadpotten vol. Kilometers maken en steeds wat wijzer worden. Ik werd ook verrast door een plantenvriend met een zak Amnesia Haze knipafval en wat mooie topjes. Heel toevallig ook van Amsterdam Genetics, ook in een DGS gegroeid en het werkt als een tierelier.

Komende week maar eens een spacecake bakken. Meestal maak ik olie of cake van oud knipafval, omdat hier meer CBN inzit (waar je goed van kunt slapen). Ik ben hier – helemaal na alle tegenvallers van de afgelopen tijd – superblij mee! Van zo’n cake slaap ik toch mooi een week of twee een stuk beter. Ook een plakje overdag zorgt voor minder pijn en dolgelukkig de dag doorkomen. In ieder geval beter dan huilend op bed met gewrichten die bijna uit je lichaam lijken te kloppen.

Ik houd niet van negativiteit, maar jullie snappen als geen ander dat ik als patiënt aan de ‘gedoogde’ vijf planten niet genoeg heb. Ik leg het maar weer naast me neer, want je mag gelukkig wel zoveel sla kweken als je wilt.

De kansen verdelen

Dit keer heb ik mijn kansen verdeeld en nog wat achter de hand, wat bijna afgebloeid is. Zo zie je maar weer, het leven van een kweker gaat niet altijd over roosjes. Ik geef wel toe dat ik de laatste tijd best wat pech heb gehad. Van iedere keer dat er ‘weer wat was’ heb ik wel geleerd. Door verslagen van anderen te lezen, hoop ik de meeste fouten voor te zijn.

Ik houd de AK Choco Kush dagelijks goed in de gaten: ik dacht wiet te kweken, maar nu pluk ik dus zelfs bananen. Zo zie je maar. Het mag de pret niet drukken, als het goed is komen er nu geen nieuwe banaantjes meer bij. Helaas was ik wat laat met het verwijderen van een mannelijke bloem, deze was er al af gevallen en heeft wat stuifmeel verspreid. Het was schijnbaar niet te voorkomen, ondanks al mijn oplettendheid, dat ik er eentje gemist heb. Ik hoop dat de schade meevalt en dat ze netjes verder bloeit.

Verversen

Ze geniet iedere week weer van een verse Flowering formule. Na een tijdje wekelijks verversen begin je er wel handigheid in te krijgen. Deze week deed ik hetzelfde als vorige week: ik heb 9 liter water uit het systeem gepompt en 15 liter vers voedingswater weer toegevoegd. Op deze manier blijft er een bodempje voedingswater in de bak staan, zodat de aquariumkoeler en de pomp gewoon kunnen blijven draaien. De koeler houdt het voedingswater trouwens perfect op temperatuur, nu heb ik hier helemaal geen omkijken meer naar!

Ik heb de 15 liter water in mijn mengbak (een 36 liter bak met circulatiepompje) gedaan en voeding voor 10 liter toegevoegd. Daarna kwam de EC-waarde weer op 1.7 uit. Deze waarde had ik afgelopen week ook en toen heb ik gedurende de week alleen water met pH- toe hoeven voegen, lekker makkelijk dus.

Aan het voedingswater voeg ik ook T.A. Calcium Magnesium toe. Voodoo Juice (nuttige bacteriën)  gebruik ik deze ronde nog en op aanraden van Dr. Groen probeer ik het de volgende ronde met TrikoLogic S  van Terra Aquatica. Samen met de juiste temperatuur denk ik dat het risico op wortelrot dan flink beperkt is.

Don’t look back in anger

Aan de vorige AK Choco Kush (met wortelrot) heb ik toch nog wat wiet over weten te houden. Het is geen kiloknaller geworden, maar het ruikt lekker en iets is altijd beter dan niets. Ik geef het nog even een manicure en zal er volgende week even een plaatje van schieten.

De Mighty+ vaporizer kwam afgelopen week binnen, dus tijdens het schrijven van dit verslag heb ik wat Lemon Haze in damp veranderd. De vaporizer is wat mij betreft goedgekeurd en warmt erg snel op (wat een flinke vooruitgang is).

Omdat een vaporizer maar eens in zijn leven spatzuiver en nieuw is, heb ik er meteen een paar foto’s van gemaakt, samen met zijn voorganger. Lekker de natuur in met deze vape geeft je zeker een mighty gevoel. Ik ben benieuwd hoe hij het straks doet op AK Choco Kush.

Peace, CannaTommy

(advertentie)