(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Afgelopen weekend konden de inwoners van de Amerikaanse ‘hippiestad’ San Francisco eindelijk weer hun geliefde Carnaval vieren, na een gedwongen afwezigheid van twee jaar vanwege de coronapandemie. Dat er in die tussentijd wel iets veranderd is, blijkt wel uit het feit dat een heuse ‘Cannabis Garden’ officieel een onderdeel van de straatfestiviteiten was!

Jardin de Hierba Buena

Legale wietverkoop op een populair publieksevenement, kom daar maar eens om in Nederland. Hier mag je bij een festival al blij zijn als je niet onverrichterzake weer naar huis moet wanneer je bij de ingang betrapt wordt op wat jointjes. Hoe anders is dat inmiddels in de Verenigde Staten, waar recreatieve cannabis nu al in 19 staten en in de hoofdstad Washington D.C. gelegaliseerd is. Het opent de deuren voor festival-ervaringen zoals het opperwezen ze ooit bedoeld moet hebben.

Zaterdag en zondag was er weer het kleurrijke en muzikale spektakel van Braziliaans getinte carnaval in het Californische San Francisco, dat in de jaren zestig al voorop liep met Flower Power en het daarbij horende ongebreideld drugsgebruik.

Anno 2022 doen ze het bij “The 44th Annual Carnaval San Francisco Grand Parade and Festival” wat gereguleerder: met een heuse goeie-wiet-tuin ofwel de ‘Jardin de Hierba Buena’!

Minder bier en meer wiet met Carnaval (?)

Wellicht is het ook voor het zuiden van Nederland een idee om eens een wiettuin op te nemen in het carnavalsprogramma, het zou wellicht voor nog veel meer plezier kunnen zorgen al is het maar omdat er dan minder bier gezopen wordt. Maar ja, wiet mag hier niet van Vadertje Staat hè?

Wellicht is het daarom een goed idee om eens te luisteren naar de initiatiefnemer van de Cannabis Garden op het Carnaval in San Francisco, want zij legt grandioos helder uit waarom wiet zo leuk is en dus eigenlijk ook waarom achterlijke landjes als Nederland en België – to name a few – vandaag nog zouden moeten besluiten om cannabis legaal te maken. Hetgeen dan ook mooi op tijd is voor het volgende carnavalsfeest hier in de Lage Landen…

(advertentie)