(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met tropische temperaturen gaat AK Choco Kush haar laatste weken in. De plant is bijna klaar, ruikt heerlijk zoet en CannaTommy wacht eigenlijk alleen nog tot de trichomen verkleuren. Het is te hopen voor AK Choco Kush zelf dat dat nog even duurt, want haar toekomstperspectief is behoorlijk …verpletterend!

Heerlijk die zon; geweldig voor de planten buiten! Met een temperatuur van 31,9 °C heeft mijn AK Choco Kush het binnen echter wel heel erg warm gehad…
Gelukkig houdt de ontvochtiger de lucht droog. Ingesteld op 40% luchtvochtigheid wordt de luchtvochtigheid in mijn Dokter Groen Special zo’n 55%. Om mijn planten te beschermen tegen toekomstige hittegolven ga ik opzoek naar een mobiele airco.

Verpletterend toekomstperspectief!

Als mijn dame vanuit de DGS naar buiten kijkt, krijgt ze alvast een idee van wat mijn toekomstplannen met haar zijn. Helaas voor haar gaat ze op een dag namelijk verpletterd worden… Tussen twee hete platen geperst (in de rosin pers) tot er een gouden medicijn uit komt druipen. Rosin dabs werken bij mij erg goed tegen heftige pijn en spierspanningen, het ontspant mijn hele lichaam.

Maar ik moet nog even geduld opbrengen. De dame is namelijk nog rustig aan het afrijpen, en dan moet ze nog drogen. En als de luchtvochtigheidsmeter in de potten 62% aangeeft is het klaar om tot rosin geperst te worden. Dan belandt er een deel van deze knappe dame als extract in mijn Focus V Carta E-rig.

Trichomen onder de loep

Bij gebrek aan een macro-objectief was het nog even behelpen met een loep (30x vergroting) voor mijn telefooncamera. Zo krijgen we een idee hoe ver deze dame is. Ik zie nog veel transparante trichomen, dus ze mag nog even. Ik ben op zoek naar wat meer amberkleurige trichomen, zodat de wiet een lekker verdovend couch lock effect krijgt.

Dorstig

Door het warme weer en de groeiende toppen is de AK Choco Kush behoorlijk dorstig geworden, ze drinkt ongeveer drie liter per dag. Vanwege pH-dalingen heb ik weer kraanwater toegevoegd zonder pH-min. Omdat ze goed at (en om haar van alle bouwstenen te blijven voorzien) heb ik het voedingswater dit keer al na vijf dagen ververst. De EC daalde van 2.0 naar 1.8 maar in plaats van voeding bij te geven heb ik het water nog een keer ververst met hetzelfde recept als vorige week.

Doordat mijn ziekte veel onvoorspelbare dagen met zich meebrengt, ververs ik niet wekelijks op hetzelfde moment. Ik houd ongeveer een week aan tussen de verversbeurten. Het is natuurlijk ook geen exacte wetenschap, maar in deze fase wil ik natuurlijk ook niet dat ze iets te kort komt.

Na het verversen kwam de EC-waarde uit op 2,0. Van mij mag ze nu wel de munchies krijgen! Ik sta dan klaar met de pH/EC-meter en flessen voeding. Nu is de uitdaging er zoveel mogelijk wiet vanaf zien te halen. Zelfs de onderste toppen dikken mooi aan, dus dat zit wel goed. Het is maar goed dat ik niet te veel gediefd heb, want wat er niet meer aan zit kan ook niet groeien. Als je meer dieft (lager groeiende topjes verwijderen) krijg je boven in de plant misschien nog dikkere toppen, maar ik ben blij met hoe het nu groeit. Met deze temperaturen zou ik met hele dikke toppen toch vrezen voor toprot. Daarom is het zo mooi verdeeld over de kast.

Reuzenzus

Zoals je weet heeft AK Choco Kush een grote zus. Een reuzenzus zelfs want de plant in de DWC-emmer is haar bloeiende zus flink voorbij gegroeid. Zo te zien is ze blij met haar nieuwe onderkomen, inclusief de Lumatek LED kweeklamp. Omdat ze bijna uit de 1 M2 tent groeide, staat ze nu in een tent van 1,2 x 1,2 meter. Het was even schrikken met de warme temperaturen van afgelopen week: het voedingswater tikte zelfs de 26 °C aan!

Gelukkig zijn de wortels nog steeds wit en ruiken ze fris. Ik heb een vermoeden dat ze geen wortelrot heeft gekregen door de grote hoeveelheid opgeloste zuurstof in het water (ze heeft een luchtpomp van 600 liter per uur bij haar wortels).

Nu ze haar plekje gevonden heeft is het tijd om een hydrosysteem te doe-het-zelven, zodat haar wortels nog iets meer ruimte krijgen. Dit project zal ik vastleggen in een verslag, voor wie ook een wiet-boom wil kweken in zijn eigen hydrosysteem.

 

Peace, CannaTommy

(advertentie)