(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis is weliswaar legaal in de Amerikaanse staat Michigan, maar door de ligging tegen de grens met Canada is het voor smokkelaars blijkbaar nog steeds interessant gebied. Zo probeerde een of andere creative geest onlangs bijna duizend kilo wiet van de VS naar het buurland te vervoeren door de hele handel te vermommen als schuimspeeltjes voor in het zwembad!

Uit en in en uit de doos…

Out of the box denken. Het is een populaire term om aan te geven dat je ruimdenkend en creatief van geest bent, en dat gaat zeker ook op voor het smokkelaarsgilde op de aardbol. Al kunnen we out of the box hier beter vervangen door in the box… Watskeburt?

Agenten van de Amerikaanse douane in Michigan scanden op 11 mei de lading van een vrachtwagenoplegger in de Fort Street Cargo Facility in Detroit. Op de vrachtbrief stond dat het hier ging om een lading ‘pool toys’ die bestemd was voor de provincie Ontario in buurland Canada.

Uitgespeeld

Nou, in al die dozen waterspeeltjes bleek iets heel anders te zitten toen de douaniers er eenmaal een K-9 team bijhaalden, ofwel een drugssnuffelhond met zijn geüniformeerde baasje. Niks geen opblaas-flamingo’s en sponsballen maar 986,56 kilo wiet!

En een hele hoop zakken met verpakkingskorrels, dat zat er ook bij, maar ook die zijn nu niet direct geschikt als speelgoed in het water lijkt ons.

Volop wietsmokkel ondanks legale markt in Noord-Amerika

Een ton Amerikaans wiet bedoeld voor Canada, dat mag je buiten de creatieve vermomming waarin het vervoerd werd, gerust heel vreemd noemen. Want zoals jullie weten is cannabis in heel Canada volkomen legaal sinds 2018. Waarom zou je dan zoveel risico’s – denk aan gevangenisstraffen en geldboetes – willen nemen om cannabis van Michigan – waar wiet legaal is – naar Ontario – waar wiet legaal is – te smokkelen?

Wie het weet mag het zeggen, wij snappen er weinig van. Of het moet een redelijk wanhopige illegale dealer zijn die geen andere uitweg meer ziet – met al die legale concurrentie – dan zijn shit in Canada tegen dumpprijzen te… eh, dumpen.

Soit. Dát er nog steeds volop wiet gesmokkeld wordt aan de Amerikaanse grenzen, blijkt wel uit het totaalgewicht aan door de US Customs and Border Protection in beslag genomen toppen in 2021: 144.696 kilo!

(advertenties)