(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het fenomeen kelder is ooit in lang vervlogen tijden uitgevonden om eten en drinken in te bewaren en sporadisch eens een tegenstander in te martelen. Maar met de komst van de koelkast en vrieskist raakte de traditionele functie van de kelder in verval. Tot 2022, want nu weten we ineens wat we ermee kunnen aanvangen. Over naar Noordwijk!

Huis aan Houtkrocht heeft een geheim

Je voelt ‘m vanwege het feit dat wij hier op CNNBS een absolute one track pony zijn natuurlijk al vanuit Noordwijk aankomen, het gaat over wiet. En inderdaad: ‘Grote hennepkwekerij met verborgen ruimte opgerold in woning Noordwijk‘, kopt het Leidsch Dagblad afgelopen dinsdag.

Van de term verborgen ruimte worden wij net zo opgewonden als Donald Trump van een lekkere volksopstand. Snel kijken dus naar die verborgen ruimte, die zich overigens in de kelder van de betreffende woning aan de Houtkrocht in Noordwijk bevindt.

Nou ja, soms zal een kelder inderdaad best lastig te vinden zijn, mede omdat het oorspronkelijke gebruik ervan zoals gezegd niet meer overdreven in zwang is. Voor een foto van de ’toegang’ tot de verborgen wietruimtes verwijzen we je naar bovenstaand linkje (aangezien wij geen copyright hebben op die pic).

Drie wietkamers waarvan twee in verborgen kelder

Van het huis in de Zuid-Hollandse kustplaats werden drie ruimtes gebruikt voor de wiet- en stekkenteelt. Daarvan lagen er volgens de regionale krant dus twee ‘in een verborgen kelder’. Om hoeveel vruchtdragende wietplanten het hier gaat doet de politie op Facebook geen melding, maar via de krant leren we in ieder geval dat het om ‘rond de duizend stekjes’ gaat.

En dat ziet er zo uit in een verborgen kelder:

Daarnaast woonden er in de Noordwijkse kelder ook oudere wietplantjes en de dienstdoende politieagenten waren zo aardig om ook daar een foto voor het nageslacht van te kieken:

Kelder of geen kelder, dat is de interessante vraag

Minder aardig waren ze dan weer voor de persoon die in het huis met de verborgen kelder aanwezig was op het moment van de inval, die is namelijk gearresteerd. Soit. Risico van het vak als je in de duizendjes denkt natuurlijk.

Wat wij – en jullie wellicht ook – in ieder geval opsteken van dit verhaal, is dat we nu direct op zoek gaan of er onder ons eigen huis wellicht ook ergens een verborgen kelder ligt te niksen…

(advertentie)