(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tijd voor een kijkje aan het front, waar Shawn, Selma, Ingmar, Dave, Nico, Stijn, Alie, Anne en Ken deze week de vruchten van hun noeste arbeid laten zien. Ingmar loopt voorop en heeft zijn dames al in de volle grond en grote specikuipen gezet, maar die heeft dan ook een klein beetje vals gespeeld en zijn plantjes binnen voorgegroeid. 

Het is pas halverwege mei maar er worden alweer recordtemperaturen gemeten. Of dat voor de natuur zo’n goed teken is valt te betwijfelen maar de wietplanten uit de grote CNNBS buitenwiet test genieten er zichtbaar van. Afijn, kijk zelf hoe de Pineapple Poison, Lemon OG, Black Lebanon, Lava Freeze en Bruce Lemon Diesel het maken buiten.

Shawn

Update 10 mei 2022: Zaadjes #2- t/m #4 zijn ongeveer een dag na de vorige update (29 april) gekiemd. Zaadje #5 was de dag daarna klaar om in de pot te gaan. Spijtig genoeg is er een slakje in de grond die ik gebruikt heb terecht gekomen, en is zaadje #2 een gezonde maaltijd geworden… De vier andere doen het heel goed nu!

Ergens deze week zullen ze verplant worden. Twee komen in grote potten en zoals ik het gewoonlijk doe komen de twee anderen in de volle grond.

Selma

Update 26 april 2022: Meteen maar de eerste update. Op 21 april heb ik alles gezaaid. Na twee dagen zijn nummer 2 t/m 5 al hun potjes ingegaan, die waren er snel bij. Nummer 1 doet zijn plek vooralsnog geen eer aan. Deze is nog niet ontsproten. Het zaadje is wel dikker geworden. Nummer 2 t/m 5 hebben reeds hun hoofdjes boven de grond. Zonnige groeten van Selma.

Update 28 april 2022: Helaas heeft zaadje nummer 1 het niet gered. De andere vier waren binnen 2 dagen zover om in een potje te gaan. Ik ben nummer 1 elke dag gecheckt maar nog steeds niet ontkiemt. Ik ga er niet meer vanuit dat het nog iets wordt. De rest staat lekker tussen hun iets oudere zussen. Overdag in de kas, ’s nachts nog even binnen. Groetjes, Selma en de meiden

Update 10 mei 2022: Hier een update van de vier overgebleven zaden. Ik heb het idee dat mijn andere dames (Hollands Hoop en Amnesia Haze) het wat lekkerder doen dan de zaden van jullie. Ze zijn ook wat later gekiemd, dus nog wat kleiner.
Ik laat ze voorlopig nog in potten staan ivm slakkenvraat, en verhuis ze zo mogelijk twee keer per dag voor optimale zon en warmte. Straks mogen ze in de volle grond. Misschien gaan er één of twee in een cementkuip, bij gebrek aan ruimte.
Inmiddels overnachten ze ook buiten tegen een warme muur. Uit de wind, waar in de avond de zon op staat. Jammer dat ik geen regenwater meer over heb in de regenton, daar worden ze blijer van dan kraanwater.
Groene groeten van Selma.

Ingmar

Update 10 mei 2022: De plantjes zijn nu twee weken oud en staan nog in hun eerste 12 cm potjes met kokos. Ontkiemen deden ze allemaal even snel, en ik zie nog niks geen verschil tussen de soorten. Ze staan nog steeds onder de Lumatek en zal snel beginnen met afharden, voordat ze naar buiten gaan. Er gaan er een paar in speciekuipen en wat in de volle grond. Word vervolgd!

Update 17 mei 2022: De dames staan in de volle grond en twee staan in speciekuipen.

Atticanna (aka Dave)

Update 10 mei 2022: Hoi lieve mensen, allereerst nog even bedanken voor het toesturen van dit prachtige zaad. Ik ga dit jaar voor twee buitenplanten en de rest van het zaad wordt gebruikt voor binnen, waar ik ook nog zeker updates van zal maken.

Na een eerlijke loting zijn de nummers #2 en #4 tot leven gekomen. Het ontkiemen in een koffiefilter heeft het meeste succes, voor mij althans. Na twee dagen in het filter is er al een mooi penworteltje zichtbaar, zodat ze de grond in kunnen. Daarna heb ik ze vijf dagen onder een TL-lamp gezet om de dames een goeie gezonde start te geven, en los te laten in de buitenwereld. Ondertussen zijn de eerste drievingerige blaadjes al te zien …wat gaat het weer als een speer 🙂 Groene groeten, Atticanna aka Dave

Nico

Update 11 mei 2022: Hoi, ik ben gestart op 28 april en heb ontkiemd in koffiefilters. Op 2 mei gingen de zaden hun potjes in. Opvallend is de lengte van de wortels; de volgorde is bijna gelijk aan de nummers. Nummer 1 ging het beste, nummer 5 ging het minst goed. Nummer 5 is wel uitgekomen maar blijft erg achter qua wortel en ziet er niet gezond uit.

De eerste blaadjes verschenen op 6 mei maar nummer 5 heeft het helaas niet gered. Deze is vervangen voor een Cheese XXL Autoflower (ook 2-5 in pot). Overdag hebben ze al buiten gestaan met zonnig weer, ’s avonds heb ik ze naar binnen gehaald. Groet, Nico

Stijn

Update 15 mei 2022: Hallo CNNBS, bij deze mijn update! Na anderhalve week staat het er zo voor (zie foto). Ik heb de zaadjes direct in de aarde laten ontkiemen. De resultaten tot nu toe zijn zeer verschillend. Nummer 1 gaat als een speer! Zaadje nummer 5 is helaas nooit uitgekomen. Nummer 2 loopt nog een beetje achter, en 3 en 4 zijn ook mooi uitgekomen. Ik ben benieuwd hoe ze zich ontwikkelen. Groetjes, Stijn!

Alie

Update 11 mei 2022: Hey redactie CNNBS, hier alvast een korte update. Op 3 mei heb ik jullie zaadjes ontvangen, en op 8 mei (moederdag) ben ik begonnen met ontkiemen. Op 11 mei de licht ontkiemde zaadjes in de grond gezet en ivm de dikke wind in een klein broeikasje op het balkon in de zon geplaatst. Groetjes, Alie

Anne en Ken

Update 17 mei 2022: Vandaag kunnen we met trots melden dat alle 5 de dames boven de grond zijn gekomen 😀 Nummer #1 was met voorsprong de eerste 3/4 dagen geleden, en vandaag is het de laatste (#5) ook gelukt om het daglicht te bereiken. Het omhulsel zit er nog wel omheen maar dat gaan we goed in de gaten houden, zodat ook deze jonge meid zich kan ontwikkelen tot een prachtige dame!

Wij zijn nog volop bezig om de tuin in te richten zoals je al zag op de vorige foto, waar Ken hard aan het werk is om dit te realiseren! We volgen jullie blogs op de voet waar we veel van mogen leren, en waarmee we hopelijk een paar mooie exemplaren kunnen kweken! Tot de volgende, en groetjes van Anne en Ken.

(advertentie)