(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vaste lezers zullen weten dat we deze zomer vijf mooie (buiten)wietsoorten van Super Sativa Seed Club testen. Begin april riepen we daarvoor de hulp van CNNBS lezers in, en inmiddels zijn de eerste zaden uitgekomen. Ingmar, Harm, Shawn, Anne en Ken en Marieke hebben ze al in het zonnetje gezet, en brengen je vandaag op de hoogte van hun bevindingen.

Het is de laatste tijd steeds vaker zonnig, de temperaturen lopen op en de ijsheiligen zijn na deze week ook het land uit. Een uitgelezen kans dus voor onze snelste buitenwiet-testers om de bloemetjes letterlijk buiten te zetten en de groene vingers te laten wapperen. Zo verliep de eerste kennismaking met de zaden bij Ingmar, Harm, Shawn, Anne & Ken en Marieke.

Ingmar

Update 23 april 2022: Het is nog wat vroeg maar ik ben meteen begonnen met het kiemen van de 5 mystery zaadjes! Ze hebben een paar dagen in een nat filter gehangen, en ik heb ze zojuist in kleine potjes gezet tezamen met twee Hollands Hope zaden van Dutch Passion. Ze staan op het moment nog alle zeven in een propagator, in mijn 1,5 x 1,5 meter kweektent met kachel en Lumatek 600 Pro LED!

Harm

Update 25 april 2022: Ik heb de zaden een paar dagen geleden binnengekregen, en ben alvast met het eerste zaadje aan de slag gegaan. Zaadje #1 heb ik vandaag in de grond gestopt omdat die al gekiemd was. Ze kiemen trouwens goed en snel binnen 2 dagen! Morgen ga ik nummer #2 doen, dan nummer #3, dan #4 en als laatste nummertje #5. Groene groet, Harm

Update 28 april 2022: Helaas is zaadje #2 wat moeilijk aan het doen. Ik heb #3 in het filter gedaan om te ontkiemen, en zaadje nummer #2 zit inmiddels in de potgrond. Af en toe geef ik ze een scheutje water. Leuk om te horen dat in mei de eerste foto’s komen want ik ben ook benieuwd naar de anderen die meedoen met de test. Fijne dag! Harm

Shawn

Update 28 april 2022: De zaden zijn goed aangekomen, en op 24 april de koffiefilters ingegaan om te ontkiemen. Eentje heb ik inmiddels al in een potje kunnen steken. Bij de andere vier was gisteren nog geen kiem te zien, of maar heel miniem. Ik bekijk ze door het koffiefilter voor de raam te houden, zodat ik ze er niet uit hoef te halen. Ze kiemen naar mijn gevoel best traag tov andere zaden die ik enkele weken terug gekiemd heb. Van het gekiemde zaadje ben ik spijtig genoeg een foto vergeten te maken.

Mvg, Shawn

Ken en Anne

Update 8 mei 2022: Vandaag 8 mei en dus Moederdag! Een mooi moment om de zaadjes te gaan bemoederen. Ik ben een beetje laat begonnen maar hopelijk mag dit de pret niet drukken, en gaan dit mooie dames worden! Over twee weken stuur ik jullie weer een update en zullen we zien hoe ze zich hebben ontwikkeld. Fijne Moederdag aan allen!

Greetz, Ken en Anne

Harm

Update 8 mei 2022: Hoi CNNBS hier nog even een korte update. Ik ben druk bezig geweest met de zaden. Helaas was #5 zo hard dat die onmogelijk door de zaadhuls heen kon. Ik heb het zaadje moeten schuren maar dat zie je er niet aan af. Voor de rest zijn ze goed uitgekomen en zien ze nu het daglicht. Ik ben reuze benieuwd wat het gaat worden. Ik las ook dat sommige van de soorten het het beste doen als je ze verduistert, dus dat zal ik doen. Ik heb dat al vaker gedaan om snel uit te vogelen of een plant wel vrouwelijk was. Daarna gewoon gerevegged tot een grote plant!

Ik heb een paar foto’s  van de plantjes gemaakt. Groene groeten, Harm

Marieke

Update 10 mei 2022: Na precies één week staan de plantjes zoveel mogelijk van de ☀️ te genieten. Nummer #1 ontkiemde het snelst (als een speer!). Nummer #4 loopt wat achter met groeien, maar misschien zijn hardlopers ook wel doodlopers? Temperatuur gaat lekker nu buiten en ik hoop op een mooie groeispurt de komende weken.

Groene groet, Marieke

(advertentie)