(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hollywood filmster Woody Harrelson (60 jaar jong inmiddels) zet zich ook al zijn hele leven in voor legalisering van cannabis. Nu heeft hij eindelijk zijn droom kunnen verwezenlijken in zijn hometown: afgelopen weekend opende hij daar met een enorme schaar zijn eigen cannabistoko The Woods. En het is veel meer geworden dan alleen een marijuana dispensary waar je wiet kunt kopen.

Woody Harrelson is een topacteur

De acteur Woody Harrelson, geboren in de streng anti-cannabis staat Texas, ken je wellicht van de comedyserie Cheers, waarmee hij van 1985 tot 1993 furore maakte. Daarnaast speelde hij in een hele zwik films, waarvan we ‘Natural Born Killers’ en ‘Zombieland’ zeker moeten noemen. Voor zijn legendarische rol als pornobaas Larry Flynt kreeg hij zelfs een Oscar-nominatie voor beste acteur in ‘The People vs. Larry Flynt’. Ook zijn hoofdrol in de waanzinnig spannende serie ‘True Detective’ zit nog in ieders geheugen.

Kortom, het is geen derderangs koekenbakker die Woody.

Wiet en Woody zijn onafscheidelijke vrienden

Naast acteren is wiet de grote liefde van de Texaan. Zo plantte hij bijvoorbeeld in 1996 vier wietzaadjes in de staat Kentucky, waarna hij zichzelf meldde bij de autoriteiten om gearresteerd te worden zodat de zaak voor de rechter zou komen. Hij werd inderdaad aangeklaagd voor wietbezit, maar vier jaar later vrijgesproken omdat de bewijslast niet deugde, haha.

Voor het fameuze komische tv-programma Saturday Night Live maakte hij ooit – verkleed als rasta met lange blonde dreads – een geweldige sketch over wiet in New York, die móet je nog even zien voordat we over zijn nieuwste cannabisavontuur beginnen.

LEES OOKWoody Harrelson weer aan de joint door Willie Nelson

The Woods is een waar cannabis paradijs

Goed, Woody heeft dus duidelijk hart voor de goede zaak en het is eigenlijk een raadsel waarom hij nu pas met een eigen wietzaak komt. Maar beter laat dan nooit en The Woods is ook veel meer geworden dan alleen een hippe dispensary in West-Hollywood, de sterrenwijk in Los Angeles, Californië. Overigens stapt Woody niet alleen in het avontuur, hij werkt samen met comedian Bill Maher en interieur designer Thomas Schoos.

In The Woods zit behalve een dispensary – met de nadruk op buitenwiet, want dat is de favoriet van Woody – ook een bezorgdienst, bar en restaurant. En heel bijzonder voor Amerika (omdat het eigenlijk bijna nergens mag): een zogeheten on-site consumption lounge.

Ofwel, je kan en mag bij The Woods gewoon je wietje oproken in het openbaar! Verder wordt het cannabispubliek nog vermaakt met o.a. een jungle-achtige tuin, een koi karper vijver en looppaden.

 

Woody zweert bij wiet die de zon heeft geproefd

Woody zelf is uiteraard een blij man met de opening van zijn eigen wietparadijs in Hollywood. “Hopelijk hebben we hier meer schoonheid en good times toegevoegd”, zegt hij tegen Hollywood Reporter. “Hopelijk kunnen we de inwoners van West-Hollywood een beetje higher maken. Het is de beste dag die ik in lange tijd gehad heb.”

Zoals gezegd is Woody dol op wiet die uitsluitend door moeder natuur is grootgebracht. “We hebben de war on drugs hier in Californië gewonnen voor deze plant. Laten we het (cannabis, red.) naar buiten brengen, waar het hoort. Wiet wil echt liever buiten zijn of op zijn minst in een kas, maar laat het vooral echte zon krijgen. Echt, de kwaliteit is dan zoveel beter!”

Woody Harrelson verdient behalve een ster op de Hollywood Walk of Fame ook een dikke Cannabis Culture Award, zoveel is kraakhelder… wat een toffe gast. Oh ja, nog even wat foto’s van zijn even toffe THC-toko tot slot, waren we dat toch bijna vergeten:

(advertentie)