(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn grofweg twee soorten foto’s van wietplanten waar wij depressief van worden. Allereerst natuurlijk beelden van prima wiet die wordt vernietigd door de autoriteiten, omdat een of andere mongool zoveel jaar geleden verzonnen heeft dat deze planten verboden moeten worden. En daarnaast foto’s van wietplanten die er uit zichzelf al zo slecht bijstaan, dat je bijna hóópt dat de politie er een einde aan komt maken…

Misuse of drugs indeed

We wippen even het Noordzeetje over naar die linksrijdende Britten aan de overkant. Ook daar was het vorige woensdag traditioneel gehaktdag, maar de slagers van het North Yorkshire Police’s Operation Expedite team kwamen te laat aan bij het slagveld – a.k.a. woonhuis – in Scarborough. Dat zit zo.

Uitsluitend medicinale cannabis is voor een heel beperkte groep mensen in het VK legaal beschikbaar, voor de rest is alles nog steeds hartstikke illegaal. Vandaar dat agenten van bovengenoemde afdeling op 11 mei stonden te trappelen om iemand te ontdoen van zijn wietplantage, ondertussen druk wapperend met een Misuse of Drugs Act warrant.

Is it still alive or…?

Gewoon omdat het kan en mag van de (drugs)wet trapten de NYP-agenten op woensdagmiddag dus met het nodige geweld de deur in van het uitverkoren huis in Scarborough. Eenmaal binnen constateerden de agenten dat het huis was omgetoverd tot een ‘sophisticated grow’. Drie bovenkamers stonden vol met wietplanten, waarvan de waarde door de politie wordt geschat op vele duizenden euro’s.

Maar dan moeten die plantjes wel nog in leven zijn natuurlijk…

 

En daaraan kan – zeker als je de bijbehorende foto’s ziet – gerust getwijfeld worden. Het ziet er allemaal niet uit en ook een statement van de NYP versterkt het idee dat we hier naar dooie dames loeren: ‘The plants appeared to be in the process of dying, having not been watered for several days’.

Water please… water!

Tja, zonder water geen leven. Dat behoort iedereen toch te weten die met (wiet)plantjes werkt. Een paar dagen lang geen water kan van een gezonde cannabisplant zomaar iets als dit maken:

De politie houdt nog wel wat kweeklampen, luchtfilters en stroomschakelaars over aan de bust van deze binnenwoestijn, maar geen (gearresteerde) mensen. En dat zit ze daar toch niet helemaal lekker bij de NYP, vandaar dat ze met typische Britse humor alsnog een poging doen via Twitter om de plantenmishandelaar(s) binnen te hengelen.

En aangezien uitsluitend humor ons nog kan redden bij depressiviteit – die we zoals gezegd krijgen bij het zien van foto’s van vernachelde wietplanten – komt die tweet!

(advertenties)