(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Begeleid door ronkende termen als ‘ondermijningsonderzoek’ en ‘spookbewoning’ bericht de politie weer eens over een ‘levensgevaarlijke situatie’ in een woonwijk. Dit keer in Amstelveen, waar afgelopen woensdag een zwaarbewapende terroristische cel van IS werd opgerold. Oh nee, er zijn wat planten onschadelijk gemaakt bedoelen we natuurlijk.

Ook in Nederland is het oorlog

Laat het maar met een (on)gerust hart aan de politie over om van een mug een olifant te maken, of in dit geval van een wiethok een soort nationale ramp – die gelukkig ternauwernood voorkomen is dankzij het moedige optreden van onverzettelijke politiemensen die met gevaar voor eigen leven steeds maar weer vooroplopen in de verwoestende oorlog tegen… nou ja, tegen plantjes dus eigenlijk.

Watskeburt daar aan de Sportlaan in Amstelveen vorige woensdag? Nou om te beginnen dit:

Iemand heeft aardig staan hakken op de slaapkamermuur, dat is zeker. Op de landelijke politiewebsite lezen we vorige vrijdag dat bovenstaande foto is gemaakt omdat de de politie ter plekke een zogeheten ondermijningscontrole hield. Wie denkt dat ze daarmee het vaderland ontdoen van terroristen of ander kwaadwillend volk heeft het grandioos mis. Dit gaat over het opsporen en vernietigen van planten die bij wet verboden zijn.

Dat je veel geld kunt verdienen met het verkopen van (de oogst van) die planten is een feit, een feit dat zeggen en schrijven één oorzaak heeft en dat is nu precies dat verbieden ervan.

Maar ja, probeer dat maar eens in de voor wat betreft “drugs” vrijwel lege en ongebruikte hoofden van politici/politie te rammen, kansloze zaak. Liever blijven ze verbieden, opsporen en vernietigen… hetgeen ze dan maar proberen te verantwoorden door met grof geschut te schrijven over ondermijning, levensgevaarlijke situaties en meer van dat war on drugs jargon.

Heel stellig niks zeggen

‘Deze plantage was verstopt achter kast en een stond te midden van een woonwijk: een levensgevaarlijke situatie voor de omwonenden’, lezen we bijvoorbeeld al in de tweede zin van het politiebericht. Wanneer je als doodsbange lezer hoopt dat dit ‘levensgevaarlijk’ nader wordt toegelicht, kom je van de bekende koude kermis thuis.

Het ENIGE argument dat hiervoor ontdekt kan worden in het hele politieverhaal is namelijk dit: ‘Het moge duidelijk zijn dat een hennepplantage – te midden van andere woningen – levensgevaarlijk is. Niet alleen vanwege brand- en ontploffingsgevaar, maar ook door kortsluiting, oververhitting of lekkage.’

Je ziet het; geen feiten maar aannames en mogelijkheden die verder niet worden toegelicht noch bewezen. Hoeft ook niet natuurlijk, want het is immers oorlog en dan sneuvelt de waarheid traditiegetrouw altijd als eerste.

Creatief en vakkundig

Bekende propagandapraktijken dus weer, helaas bijna standaard wanneer het over wiet(teelt) gaat in Nederland. Het is inmiddels al in de praktijk bewezen dat het allemaal heel simpel op te lossen is – legaliseren die handel – maar dat dringt niet door tot de politie, die natuurlijk ook een belanghebbende partij is in de war on drugs, of anders wel de onzinnige/achterhaalde war on drugs riedeltjes uit de Haagse politiek na papegaait.

Laten we dit voorbeeld van een wiethok in een Amstelveense spookwoning toch maar iets vrolijker afsluiten door nog even te wijzen op de creativiteit van de spookbewoner a.k.a. wietkweker van dienst. Die had namelijk zijn best gedaan om er iets leuks van te maken, zelfs voor de opsporende instanties.

De politie: ‘De controle leidde tot een mooi resultaat: via een muur in de slaapkamer verscheen een verborgen ruimte, die alleen toegankelijk was via een groot gat. Dit gat was creatief en vakkundig verstopt achter een kast – wat op het eerste oog een doodgewone inbouwkast leek. De verborgen ruimte stond vol met hennepplanten en apparatuur om hennep te kweken.’

En dat ziet er zo uit (let niet op het bijschrift aub):

(advertenties)