(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wiet en hasj bivakkeren dankzij het verbod en de idiote war on drugs al jaren in de underground. Zo vreemd is het dus ook weer niet als Nederlandse wiettelers hun underground activiteiten letterlijk onder de grond uitvoeren. Voorlopig hoogtepunt hierin is industrieterrein De Flammert  in Nieuw-Bergen. Daar ontdekte de politie dinsdag zelfs twee grote ondergrondse wietplantages op één locatie.

Minder pottenkijkers onder de grond

Wellicht zoeken de per definitie illegaal opererende wietkwekers vaker hun heil onder de grond vanwege de toegenomen ontdekkingskans boven de grond. Immers, de politie zet helikopters met infrarood-camera’s in en schroomt ook niet om met drones naar verboden planten te speuren. En dat wordt al een stuk lastiger als je dames en alle benodigde apparatuur om ze een geweldig leven te geven niet zijn te zien van bovenaf.

Enter industrieterrein De Flammert dus, dat ligt in het Limburgse Nieuw-Bergen. Voor de inval in het bedrijfspand werd een waar leger aan belastinggeld op slurpende ambtenaren in paraatheid gebracht. We noemen: het gemeentelijk samenwerkingsteam ACT – Interventieteam, de politie en douane.

Twee zakken pillen en twee ondergrondse wietplantages

Al het overheidsgeweld werd dan weer niet tevergeefs in stelling gebracht, helaas. De regionale nieuwszender 1L meldt dat er bij de inval ‘zakken pillen’ zijn ontdekt. Om erachter te komen om welke snoepjes het hier gaat, wordt er nog wat meer belastinggeld verbrand en wel door ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Maar het gaat hier op CNNBS niet over pillen, maar over wiet en daar werd – in twee ondergrondse ruimtes – ook het nodige van aangetroffen. Zo was er een ruimte waarvan de kwekerij godzijdank ‘net geoogst was’. Minder geluk hadden de zeshonderd wietplanten in de tweede ruimte, al scheelde het aan de flinke toppenzee te zien verdorie niet veel of ook deze wiet was uiteindelijk gelukkiger geëindigd:

De enige menselijke ziel in het bedrijfspand die zijn loonstrookje niet via de overheid krijgt, is bij de actie overigens gearresteerd en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau…

(advertentie)