(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de afgelopen jaren hebben wij hier op CNNBS al heel veel praktijkvoorbeelden gegeven van cannabismensen die om een of andere makkelijk te vermijden reden hun wiet(planten) verspelen aan de politie. Met name het verkeersgedrag speelt menigeen parten, zoals ook deze hardrijder in Molenlanden op zondagavond jongstleden.

Welja, een flinke partij hennep

‘De Politie Lek en Merwede heeft zondagavond een flinke partij hennep in beslag genomen’, schrijft het Algemeen Dagblad maandag over het voorval. Nou valt op dat ‘flinke’ wel iets af te dingen vinden wij, zeker als je ziet hoe die flinke partij hennep (waarmee wiet wordt bedoeld natuurlijk) eruitziet.

Namelijk zo:

Keurig in gripzakjes gestoken porties wiet van op het oog 5 en 1 gram plus nog een zak voor last minute verkopen. Laat het bij elkaar ongeveer een onsje Hollands Hoop zijn. Niet direct een ‘flinke partij’ zouden wij durven stellen, maar het vuur van de war on drugs moet tenslotte flink blijven branden, nietwaar?

Koerier, dealer, klant?

Als iemand rondrijdt met bovenstaande zakjes denk je al snel aan een koerier die op weg is naar zijn coffeeshop, om daar met gezwinde spoed de voorraad wiet aan te vullen. Te meer daar de gripzakjes keurig van labeltjes zijn voorzien. Het zou in ieder geval verklaren waarom de bestuurder van het voertuig zo hard reed dat ie in het snotje liep bij de Politie Lek en Merwede, deze zondagavond op de N216 in Molenlanden.

Het zou natuurlijk ook kunnen gaan om een illegale dealer die ergens in alle haast naartoe moest karren, of zelfs om een klant die net heeft ingekocht bij zo’n illegale dealer (maar dan had ie zijn shit waarschijnlijk toch gewoon in één grote gripzak laten stoppen).

Moraal van het verhaal

Hoe dan ook, de kerel die zijn rechtervoetje niet voldoende in bedwang kon houden zondag, werd op dat hardrijden betrapt en moest aan de kant van Oom Agent, zo lezen we op de Instagram van genoemd politiekorps. 

‘Er was direct een duidelijke hennepgeur te ruiken vanuit het voertuig. Bij controle bleek er een behoorlijke hoeveelheid hennep aanwezig te zijn’, zegt de politie erover. Blijkbaar zijn 25 kleine en 1 groter gripzakje met wiettoppen ook in de ogen van de politie al een ‘behoorlijke hoeveelheid’. Maar het kan net zo goed de oogst van twee wietplantjes zijn voor eigen persoonlijke consumptie – een scenario dat we nog niet hadden genoemd.

Moraal van elk mogelijk verhaal hier is echter; gedraag je als een heer in het verkeer anders heb je zo meteen geen grammetje wiet meer!

(advertentie)