(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het nogal typisch Nederlandse fenomeen Meld Misdaad Anoniem begint zulke ernstige vormen aan te nemen dat een oorlogje hier of een hongersnoodje daar er inmiddels bleekjes bij afsteken. Nou ja, het geeft wel te denken hoe makkelijk een burger hier de telefoon pakt en een andere burger erbij lapt bij de politie omdat die toevallig iets doet met planten die de staat niet aan staan. En dat loopt soms behoorlijk in de papieren…

Scoren als Messi, feesten als Maradona

Als je tegenwoordig als politieagent toevallig of niet in het hennepteam terechtkomt, hoef je je geen enkele zorg te maken over je functioneringsgesprek op het einde van het dienstjaar. Immers, dagelijks komen er anonieme tips binnen – merendeels via de kliklijn Meld Misdaad Anoniem – over illegale praktijken met een specifieke soort planten.

Verboden planten, en daarom makkelijk scoren voor de dienstdoende agenten die het telefoontje binnenkrijgen. Even naar het verraden adresje karren, de boel slopen en de score bijschrijven op het statistiekenoverzicht aan de muur en hoppa; aan de felicitatiedonuts maar weer!

LEES OOK€50 miljoen aan wiet vernacheld in 2021 door Meld Misdaad Anoniem

Vreemde mensen en bepaalde spullen

Merendeels zijn het de wiettelers – groot én klein – die dankzij het klikkende volksdeel de sjaak zijn. Maar nu blijkt dat ook de commerciële dealers in hasj en wiet er zonder veel pardon bij worden gelapt door zo’n laffe anonieme verrader.

Afgelopen zaterdag plaatste een agent van Politie Basisteam Langstraat, wat we vinden in het Brabantse Dongen, weer een overwinningsbericht uit de hopeloze war on drugs op Instagram, onder de titel ‘Grote hennep- en hasjvondst’. Nou ja ‘vondst’, zelfs een gepensioneerde blindegeleidehond had dit klusje nog in zijn eentje kunnen klaren, aangezien het adres en zo telefonisch reeds waren doorgegeven.

De anonieme beller had het volgens de politie gehad over: ‘‘Vreemde mensen parkeerden op rare tijdstippen bij het appartementencomplex en liepen met bepaalde spullen naar de woning.’ Lekker vaag wel die begrippen ‘vreemde mensen’ en ‘bepaalde spullen’… valt daar niet IEDEREEN en ALLES onder?!

De oogst in Dongen, minus het onbekende geldbedrag (of zou dat in dat rode dingetje links zitten)…

Geld, hasj en wiet weg

Genoeg gemopperd over MMA, wat bijzonder is aan de vondst in Dongen is toch wel de hoeveelheid cannabis die er werd aangetroffen in een appartement aan de Bolkensteeg. Dat binnenvallen gebeurde vorige woensdag gehaktdag, uiteraard even nadat de lunch verorberd was op de politieburelen. Toen en daar bleek de oogst dus bepaald niet tegen te vallen: 57 kilo wiet en 13 kilo hasj.

Verder kunnen we nog melden dat er “een geldbedrag” in de zakken van de dienstdoende politieagenten verdwenen is. Hoeveel, dat is nergens te achterhalen, maar misschien waren de wouten gewoon al een beetje moe nadat ze al die zakken wiet en hasj hadden moeten wegen en hadden ze daarna geen zin meer om ook nog het geld te tellen, wie zal het zeggen.

Bij de actie-na-anonieme-tip zijn drie kerels gearresteerd. Twee Brabanders van 25 en 31 jaar uit het letterlijk op een steenworp afstand van Dongen gelegen Oosterhout en een Fransman van 26 jaar. Die zien we hopelijk wél snel weer terug, in tegenstelling tot dit:

en dit:

(advertentie)