(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De afgelopen twee weken heeft CannaTommy ons vermaakt met zijn enorme AK Choco Kush plant. Vandaag start hij echter weer een nieuwe kweek in zijn DGS kweekkast, en wel met Lemon Haze. Terwijl de ontkiemde zaadjes langzaam groeien beschrijft Tommy nog maar eens wat het betekent om in Nederland je eigen dokter en patiënt tegelijk te moeten zijn.

Net voor dit schrijven ontstond er weer nieuw leven, vanuit het keukenkastje in Casa CannaTommy. Voor je het weet ruikt de Dokter Groen Special naar de heerlijke Lemon Haze van Amsterdam Genetics.

De Lemon Haze zaden ontkiemden al snel met dit warme weer. Dus nu wordt het ook weer even aanpoten voor mij, om alles op tijd geregeld te krijgen. Onlangs, in een verslag van Dr. Groen, las ik dat er geen betere remedie tegen uitstelgedrag is, dan gewoon ontkiemen! Dat heb ik dus gedaan, en dan moet je wel door want plantjes wachten niet op een zieke verzorger.

Gelukkig zitten de Lemon Haze zaailingen inmiddels alweer veilig in de Eazy Plugs. Ze staan nog even voor de vensterbank en mogen straks vlot door naar de DGS. Dit keer verwen ik de dames niet alleen met voeding maar ook met T.A. TrikoLogic S (nuttige bacteriën).

Niet over rozen…

Het gaat hier wel steeds over bloemetjes, maar niet altijd over rozen. Zo was ik de afgelopen week ziek, iets van een virus te pakken denk ik… Zelfs mijn stem was weg, maar gelukkig heb je die niet nodig bij het schrijven van een verslag.

Nou ga ik hier geen depressieve episode van maken, want ik schrijf hier natuurlijk niet voor de dramaverhalen. Anderzijds krijgen jullie via mijn verslagen wel een realistisch kijkje in het leven van een cannabispatiënt; deze week was dus helaas niet zo’n toppertje.

Mijn eigen dokter

Met een vrij zeldzame ziekte ben je met de keuze (en noodzaak) voor natuurlijke medicatie (in Nederland) vooral op jezelf aangewezen. Je bent je eigen dokter. Mijn nieuwste voorschrift voor mezelf is daarom om meer wiet te nemen, kratom af te bouwen en weer een paar kilo aan te komen.

Mijn laatste poging voor een consult bij de MDL arts (Maag-Darm-Leverziekten, red.), hield in dat ik 6 weken moest stoppen met cannabis. Dan houd ik dus geen gewicht meer over, want onze groene vriend zorgt grotendeels voor mijn eetlust. Daardoor bestrijd ik zelf symptomen (met cannabis) en blijf ik van alles proberen, je wordt er vanzelf creatief van.

Ik kan me geen kwaliteit van leven voorstellen zonder pijnmedicatie. Iets wat ik liever anders zou zien. Waarom? Maatschappelijke acceptatie. Nu betrap ik mijzelf er op: je kunt het bijvoorbeeld niet even makkelijk meenemen op vakantie en je neemt het ook niet ‘even’ vlug.

Mensen die dagelijks draaien op eetlepels vol voorgeschreven farmaceutische medicatie, die passen echter wel prima binnen het referentiekader van de maatschappij. Het komt er op neer dat mijn gezondheid onvoorspelbaar is en alle kanten op schommelt, en ik dus moeite heb om op een gezond gewicht te blijven. Wiet helpt mij erg goed, maar ik blijf mijn plan nog wat bijstellen.

Kratom

Omdat ik de afgelopen maanden minder wiet tot mijn beschikking had, ben ik dit af gaan bouwen. Om de dingen te kunnen blijven doen die het leven dagelijks gewoon van je vraagt, gebruik ik naast cannabis ook kratom voor mijn pijnmanagement. Samen gaan ze een symbiose aan (versterken elkaar). Dit gaat al enkele jaren zo, en ik ben ontzettend blij dat ik deze planten ontdekt heb.

Tot voor een paar jaar terug had ik zelf nog nooit van kratom gehoord. Ik heb me uiteraard eerst flink ingelezen voor ik ergens aan begon. Inmiddels heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Het  begon met iedere dag voor het ontbijt mezelf te verdoven met 10 gram kratom. Ik gebruikte 30 gram per dag, maar dit was door de tolerantie niet meer voldoende (je hebt er steeds meer van nodig).

AK Choco Kush in de Volcano

Gelukkig ervaar ik inmiddels het krachtige lichamelijke effect van AK Choco Kush. Die is medicinaal goedgekeurd dus!

Deze soort doet precies waar ik naar op zoek was: het is wiet die me meer stoned dan high maakt. Ik begin met een indica in de morgen de dag zonder zorgen. Let op: heb je geen opgebouwde tolerantie, dan denk ik dat je de rest van de dag door de bank gegijzeld wordt, of beter: terug in bed wilt kruipen! Ik vermoed dat de meeste mensen deze soort ‘s avonds zullen nuttigen. Als je jezelf echter een beetje tam moet houden, zoals ik, dan is het ook zeker een fijne soort voor overdag.

AK Choco Kush geeft mij zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning. Mijn zintuigen stonden op scherp en ik ervaarde goede muziek nog wat intenser. Vervolgens voelde ik me goed genoeg om (liggend) dit verslag te schrijven. Met genoeg van deze kalmerende kruiden een afbouwschema en wat doorzettingsvermogen, ben ik ervan overtuigd dat ik leven met deze ziekte (chronische bindweefselziekte, red.) straks doe met cannabis, mindfulness en gezond eten.

Oogstgewicht

Afgelopen week knipte ik AK Choco Kush. Aan mijn schaartje en handschoenen kleefde een leuke ‘knippersbonus’. Een plakkerige laag hars heb ik met een takje verzameld en er een mooi balletje hasj van gedraaid. De weegschaal liet zien dat ik in totaal 162 gram medicatie geoogst heb. Het ziet er erg goed uit: klein maar fijn. Op her en der een banaantje en een zaadje na ziet het er echt super uit, en het ruikt heerlijk! Deze soort heeft precies wat ik zocht: een flink lichamelijk verdovend effect.

Inmiddels heb ik mijn kratomgebruik af kunnen bouwen tot 20 gram per dag, en ik ga door tot 0. Met potten vol wiet hoop ik weer op gewicht te komen en te blijven.

Om krachten te besparen, en omdat het altijd goed is om toekomstplannen te houden, overweeg ik een tweede Lumatek lamp en een RDWC voor 8 grote planten. Dit is al tijden mijn droom-setup, maar ik had er helaas nog geen ruimte voor. Gelukkig komt hier binnenkort verandering in.

RDWC

De grote zus in het zelfgemaakte systeem is een flinke struik geworden met een heleboel topjes. Afgelopen week heeft ze flink gedronken, ik gaf haar de Flowering Formule samen met T.A. Bloom Booster. Ze mag nog een keer flink ontbladerd worden zodat de topjes wat meer de ruimte krijgen.

Volgende week zijn we weer terug met de DGS en een frisse ronde Lemon Haze!

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)