(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is toch werkelijk niet te geloven hoeveel gemeenschapsgeld, mankracht en materiaal er wel niet wordt ingezet in ons land om de geur van een paar wietplanten te achterhalen. Niet alleen de politie maar ook de brandweer moest dit weekend (nota bene met een hoogwerker) uitrukken vanwege de geur van – tromgeroffel – twee wietplanten!

Het ooit zo cannabisvriendelijke en tolerante Nederwietland is dieper gezakt dan ooit mensen. Vlaardingen mag dan geen Amsterdam zijn maar een beetje wietlucht hoort toch bij de geur van een moderne  Nederlandse stad? In Almere noemen ze zo’n stadse geur gewoon ‘New Town Green’, en dat ligt immers ook maar op een uurtje rijden afstand.

Zonder gekkigheid, de jacht op wietplantjes neemt belachelijke vormen aan Nederland. Uiteraard vinden wij dat iedere onschuldige wietplant met rust gelaten zou moeten worden, maar zeker in de zomer lijkt het ons nogal overdreven om achter ieder wietluchtje aan te rennen. Veel mensen kweken dan namelijk een paar gedoogde wietplantjes in hun tuin, voor het raam en op het balkon. En ja, die ruik je weleens, soit?

Vlaardingen kan weer rustig slapen. Foto: VladKK, Shutterstock

Hoogwerker rukt uit voor twee wietplantjes

Nou ja, laten we ons verder ook maar bij de feiten houden want dat is allemaal al onwerkelijk genoeg. Dit weekend, op zaterdag 30 juli om precies te zijn, ging de politie van Vlaardingen weer eens achter een verdachte wietlucht aan. Waarschijnlijk was de actie zoals zo vaak weer geïnitieerd door een of andere buurman of buurvrouw aan de anonieme kliklijn, maar dat terzijde.

Feit was dat er een wietlucht geroken werd bij een woning aan de Delftseveerweg. En dat laat de Vlaardingse politie natuurlijk niet over zijn kant gaan, erachteraan dus!

Bij de woning aangekomen, bleek die nogal hoog te zijn. Misschien was er verder ook geen deurbel aanwezig want de brandweer moest erbij komen. Met een hoogwerker – je verzint het niet – werd gekeken of er in de woning misschien een ‘hennepkwekerij’ aanwezig was. Tja, wietplanten opsporen is natuurlijk ook veel belangrijker dan mensen uit een brandend huis redden…

En jawel hoor, de politie had beet: maar liefst twee levensgevaarlijke wietplanten werden van de straat (nou ja, uit de woning) gehaald. Het mag wat kosten, maar de inwoners van Vlaardingen kunnen weer rustig slapen zonder die vermaledijde wietlucht in hun stad!

[Openingsfoto: KaKrue, Shutterstock. Illustratie: TatamMod, Shutterstock]
(advertenties)