(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zit jij ook weleens buiten in het park van een joint te genieten, en moet je dan ook weleens poepen? Doe dat dan maar niet in de bosjes, want blijkbaar kan je drol dan voor een ‘hoop’ problemen zorgen. Enter tekkel Mari uit Ommoord, die hoogstwaarschijnlijk knetterstoned werd van poep met THC, en bij de dierenarts aan het infuus moest.

Het verhaal van tekkel Mari is een beetje onsmakelijk. Maar we zijn nu eenmaal dierenvrienden en willen natuurlijk niet dat er nog meer honden aan het infuus moeten. Het hondje van Roos Beuker had tijdens een wandeling namelijk mensenpoep gegeten met waarschijnlijk nog wat THC erin. En ja, we moeten er zelf ook niet aan denken maar een dag later lag het beestje bij de dierenarts aan het infuus. Wat was er aan de hand?

Roos ging een stukje met haar tekkel Mari wandelen bij het Ommoordse Veld, toen ze zag dat het hondje ineens de bosjes in rende. Dat doet ze wel vaker natuurlijk, kunnen we ons voorstellen. Alleen deze keer kwam ze likkebaardend terug, omdat ze iets gegeten had. Zoals Roos wel vaker doet (?) rook ze daarop even aan Mari’s bek, om er vervolgens achter te komen dat het hondje poep gegeten had – iets dat ze als hond blijkbaar ook wel vaker doet.

Tekkel Mari aan het infuus bij de dierenarts. Foto: Roos Beuker

’s Avonds merkt Roos dat het toch niet helemaal goed gaat met haar hondje. Het beestje kwam niet zoals gewoonlijk voor het eten, en kon niet meer op haar poten staan. Ze was blijkbaar ook erg slaperig want het leek alsof ze in slaap viel. Toen Roos haar hondje vervolgens naar een dierenkliniek bracht, kreeg ze daar te horen dat Mari waarschijnlijk onder invloed was van poep met THC erin, bah bah!

Poep niet in de bosjes!

Buiten het feit dat het nogal onhygiënisch en asociaal is om zomaar buiten in de bosjes te gaan zitten poepen, kan er blijkbaar nog genoeg THC in je drol zitten om een hondje knetterstoned te maken. De behandelend dierenarts geeft toelichting. “We weten dat wiet voor ongeveer 90 procent wordt uitgescheiden bij de ontlasting. Wanneer zo’n dier dat dan opeet, krijgen ze er toch nog best wel veel van binnen, zeker vanwege de lichaamsverhoudingen.” Volgens de dierenarts gebeurt dat echter wel vaker, dus een waarschuwing is op zijn plaats. Komt ie: als je cannabis in je systeem hebt, of je zit lekker in het park of bos te blowen en je moet ineens poepen, doe dat dan niet in de bosjes!

Honden zijn namelijk best vieze beesten die nog weleens drollen willen opeten. En aangezien we nu weten dat er nog veel THC in je poep kan zitten, kan dat gevaarlijk zijn voor honden. Honden kunnen namelijk ontzettend stoned worden van een beetje wiet. Kijk maar eens naar de stonede honden Jaxx, Peanut de chihuahua en Loki de Siberische husky…

Met Mari de tekkel gaat het inmiddels weer goed trouwens. Na het infuus met een ontgiftend medicijn, en een kuurtje met Norit (over poep gesproken) was ze weer de oude.

(advertentie)