(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je zal wel even raar staan op te kijken als je meemaakt wat de gasten van de Israëlische Bar Ilan meemaakten. Een gemaskerde man stormde de bar binnen en gooide met joints in het rond, riep “I’ll be back!”, en vertrok even zo snel weer in een vluchtauto. En bedankt!

Kijk, stunts als deze mogen ze wat ons betreft overal uithalen. Wie zit er immers niet te wachten op een gratis joint na de maaltijd? We citeren eigenaar Ilan Zagdon van Bar Ilon in Israel over de bizarre gebeurtenis.

I’ll be back!

“Vlak voor middernacht stopte er een auto voor het restaurant. Een gemaskerde man met in zijn hand een witte tas stapte uit. Hij rende de bar in, deed een greep in zijn witte tas en haalde er een handvol joints uit, die hij vervolgens naar de gasten smeet.”

De gemaskerde man strooide met joints en riep, “I’ll be back”. Foto: Bar Ilan

Heel erg vrolijk en gezellig was het dankzij de gemaskerde weldoener echter niet op dat moment. De sfeer was volgens de eigenaar van de bar namelijk erg gespannen, omdat veel gasten dachten dat het om een terroristische aanslag ging. “We begrepen niet wat er aan de hand was, en toen we een van de kleine zakjes opraapten zagen we pas dat het joints waren.”

Nadat hij al zijn joints in de rondte had gestrooid, rende de kerel naar de uitgang, terwijl hij “I’ll be back” schreeuwde en zijn vluchtauto instapte. De hele gebeurtenis duurde slechts twee minuten. Er is ook een video van een beveiligingscamera, klik hier om die video te bekijken.

Illegale marketingstunt

Waarschijnlijk gaat het om een publiciteitsstunt van een lokale wietdealer die studenten van een nabijgelegen universiteit probeerde te verleiden. Volgens de eigenaar wordt de bar namelijk veel door studenten bezocht. Hij speculeert dat de dealers hun klanten weer fysiek proberen te bereiken, omdat de autoriteiten de laatste tijd actief optreden tegen dealers op Telegram.

Twee van de rondgestrooide pakketjes. Foto: Bar Ilan

De politie geloofde trouwens geen woord van het verhaal van de uitbater. “Toen ik ze vertelde wat er was gebeurd geloofden ze me niet. Het klonk hun nogal surrealistisch in de oren, maar ik vind dat het verhaal verteld moet worden. We zitten hier immers in de stad Beër Sjeva, en iedereen dacht dat het een terroristische aanslag was, het was heel beangstigend.”
Nadat Zagdon echter een officiële klacht indiende liet de politie weten dat ze een onderzoek naar het incident instellen.

In Israel is cannabis voor gespecificeerd medicinaal gebruik op recept toegestaan. Recreatief gebruik voor de lol is er gedeeltelijk gedecriminaliseerd. Voor thuisgebruik en het bezit van minder dan 15 gram wiet wordt je doorgaans niet meer vervolgd.

(advertentie)