(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sommigen houden er een soort minibar met snacks op na in hun slaapkamer, maar de Britse James Higginbotham maakte het wel heel bont. De kast in zijn slaapkamer was namelijk gevuld met maar liefst 945 verschillende cannabis edibles. En die lagen daar niet voor een betere nachtrust…

Hád James Higginbotham maar wat van de edibles in de kast van zijn slaapkamer genomen. Dan was hij misschien wat koelbloediger geweest, toen de politie langskwam. Die kwamen namelijk naar aanleiding van een andere melding langs, en werden door James’ vriendin binnengelaten. Dat is allemaal nog tot daar aan toe maar dan moet je dus niet in paniek raken en de tuin in vluchten zoals Higginbotham deed.

Werkstraf, 9 maanden voorwaardelijk én rehabilitatie

Dat deed de Brit echter wel, en waarschijnlijk omdat hij nog een werkstraf (community order) voor een andere, niet drugs gerelateerde zaak had lopen. En terwijl hij zich daar achter in de tuin in het plaatsje Hull verschuilde, doken de agenten de kast van zijn slaapkamer in. Of ze dat standaard doen in Engeland, of dat de agenten een neusje voor de edibles hadden dat weten we niet, maar de voorraad werd snel ontdekt.

Helaas voor James mocht de verstop-actie ook niet baten want nadat de politie op zijn slaapkamer de cannabis edibles vonden, hadden ze de Brit zelf ook snel in de smiezen. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van negen maanden. Ook moet hij 36 dagen deelnemen aan een rehabilitatieprogramma.

In totaal werden er maar liefst 945 voorverpakte cannabis edibles gevonden, met een gewicht van 400 tot 500 milligram per stuk. De agenten namen ook een telefoon in beslag maar daar weigerde de man de toegangscode van te geven. In de auto vonden agenten ook nog een kleine hoeveelheid wiet maar dat werd beschouwd als een hoeveelheid voor persoonlijk gebruik. De politie schat in dat de edibles een straatwaarde hebben van 7.087 pond (8.354,16 euro).

Artistieke impressie van James achter in zijn tuin. Foto: Andrei Metelev, Shutterstock

Engelse cannabiswet draconisch

Toen James naar de edibles werd gevraagd, vertelde hij dat hij ze in zijn bezit had gekregen nadat een ander de edibles niet had kunnen verkopen. In de rechtbank kreeg hij te horen dat hij een aanzienlijke financiele winst aan de edibles zou verdienen als hij ze zou verkopen. Vanwege de lopende werkstraf zei de rechter ook dat hij beter uit de problemen had kunnen blijven. “Als je nog een keer voor drugs wordt opgepakt dan ga je direct de cel in, en als je drugs dealt dan sluiten we je voor drie jaar op.”

Helaas is het recreatief gebruik van cannabis in Engeland nog steeds illegaal, en kun je er maximaal wel 14 jaar voor krijgen, en ongelimiteerd hoge geldboetes. Dat niet alleen maar eerder deze maand was er een Engels wetsvoorstel waardoor paspoorten en rijbewijzen zelfs afgepakt kunnen worden bij recreatief drugsgebruik.

[Openingsfoto: Victor Moussa, Shutterstock]
(advertentie)