(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is niet dat Australische wiet nou zo sterk is dat je er spontaan van gaat hallucineren, of op een roze wolk terecht komt. Toch zorgde de wiet er afgelopen woensdagavond voor dat de hemel boven de Australische stad Mildura knalroze kleurde. Omwonenden dachten al aan een invasie van aliens en het begin van de apocalyps maar de echte oorzaak bleek gewoon … wiet!

Inwoners van de Australische stad Mildura stonden wel even raar op te kijken toen de hemel afgelopen woensdag knalroze kleurde. Toegegeven, het was ook een spectaculair tafereel. Een grote roze gloed die de hele stad leek op te slokken leek wel een invasie van buitenaardse wezens. Het had echter ook net zo goed een levensechte aflevering van Stranger Things kunnen zijn, of een portaal naar een andere wereld.

Alien invasie? Apocalyps? Cannabis?

Ooggetuigen wisten niet wat ze meemaakten en maakten massaal foto’s van het mysterieuze licht. Tegen The Guardian vertellen ze wat ze zagen. “Het was heel bizar. Ik was met mijn moeder aan het bellen toen mijn vader riep dat de wereld verging.”
Andere ooggetuigen merkten dat hun paarden door het licht werden aangetrokken, en konden het licht ook niet goed plaatsen. “De fantasie van de kinderen sloeg op hol, ze hadden het over buitenaardse wezens.” Wat er werkelijk aan de hand was, kwam pas later aan het (roze) licht.

Cann Group

In werkelijkheid had de roze gloed namelijk niets met een apocalyps of een alien invasie te maken, maar was het gewoon het roze kweeklicht van de legale medicinale wietteler Cann. Cann Group Ltd was het eerste Australische bedrijf met vergunningen voor de teelt van medicinale cannabis en voor onderzoek.

De Cann Group had juist op 7 juli een vergunning gekregen voor de productie van verschillende medicinale wietproducten. Het kunstmatige licht van de kwekerij is vrij rood van kleur, om een goede bloeifase te garanderen. Het rode licht weerkaatste van de kwekerij op de wolken, en zorgde zo voor de spectaculaire gloed in de lucht. Normaliter hoort de kas dan verduisterd te worden om lichtvervuiling tegen te gaan. In dit geval waren de gordijnen echter opengelaten, aldus Rhys Cohen, senior woordvoerder van Cann Group Ltd.

Verantwoordelijk kamerlid voor de regio, Dr Anne Webster, laat weten dat ze de teelt van cannabis en de manier van belichten van de planten erg interessant vindt. Ze kijkt uit naar de komst van nog veel meer innovatieve telers met gloeiende lichten naar de regio.

[Foto’s: Twitter]
(advertentie)