(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen de smaakpapillen en het humeur worden door Velvet Moon in de watten gelegd. Ook voor de ogen is deze wietsoort een traktatie. De wietsoort is een kruising tussen de Amerikaanse bestseller Dosidos en Holy Punch, een van de laatste wietsoorten van de hand van Strain Hunter Franco. 

Velvet Moon is werkelijk een prachtige wietplant om te zien, en in het bijzonder in de laatste weken van de bloeifase. Wanneer het bladgroen bij het spoelen uit de toppen trekt, ondergaat Velvet Moon een bijzondere transformatie. De rijkelijk aanwezige trichomen geven de toppen een bijna zilveren kleur en een fluweelzacht oppervlak om te zien. Je zou ze wel willen strelen maar laat je daardoor niet verleiden want dan kom je bedrogen uit. Hoe fluweelzacht de toppen ook lijken, ze plakken als de neten!

Dosidos x Holy Punch

Om tot Velvet Moon te komen, kruisten de experts van Green House de beroemde Amerikaanse Dosidos met Holy Punch, een van de laatste wietsoorten van de hand van Strain Hunter Franco. Beide wietsoorten zijn dan ook goed terug te herkennen in Velvet Moon, die de indringende fruitige geur van Dosidos heeft en de wonderlijke schoonheid van een volwassen Holy Punch.

In de groeifase zul je merken dat Velvet Moon een uitbundige plant is die graag stevige vertakkingen aanmaakt die haar eigen gewicht goed kunnen dragen, zonder dat je hoeft te ondersteunen. In de overgang naar de bloeifase strekt ze gemiddeld, waarna ze zo’n 8 tot 9 weken de tijd neemt om haar mooie toppen te produceren. En hoewel die fluweelzacht kunnen lijken, zijn ze in werkelijkheid keihard en plakken ze als een sticker.

Velvet Moon is rijkelijk bedeeld met trichomen, en heeft een zeer penetrante geur. Toppen hebben dezelfde ronde en opgezwollen zaadzakjes als Holy Punch, en de dichtheid en harsproductie van Dosidos. De geur is een goede combinatie van haar twee ouders. Ze ruikt zo penetrant en zoet als Holy Punch en fris en aards als Dosidos. Ze is een mooie combinatie van frisse en zoete smaken en geeft je een romige aardse traktatie bij het uitblazen.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Holy Punch, Dosidos
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, citrus, aards en romig
  • Effect: sterk effect, komt snel; op en houdt lang aan, blij en ontspannen
  • Zadenbedrijf: Green House Seeds
(advertentie)