(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat van ver komt is lekker, maar als het om wiet gaat kunnen wij er hier ook wat van. En dat heeft Dr. Greenthumb aka B-Real van Cypress Hill waarschijnlijk ook gedacht toen hij zijn naam aan Dedoverde Haze verbond. Een heerlijke Haze kruising tussen California Haze en onze eigen Amnesia. Alleen voor gevorderde rokers, want: ‘insane in de membrane!’

Dedoverde Haze is een echte Cali-wiet van Humboldt Seeds Company maar dan wel een met Nederlandse roots. Deze sativa dominante wietsoort is namelijk een kruising tussen California Haze en Hollands meest populaire wietsoort Amnesia. En net als Amnesia is Dedoverde Haze niet voor de poes, of ongeoefende longen, want ze slaat in als een bom!

Dr. Greenthumb

Dedo verde, mocht je benieuwd zijn, is trouwens Spaans en betekent groene duim, oftewel Green Thumb, en slaat natuurlijk op de wiet-bijnaam van B-Real. In het Nederlands zouden we zeggen groene vinger, en die komen natuurlijk wel van pas bij het kweken van de wietsoort.

Dedoverde Haze is een uitbundig groeiende sativa waarmee dikke oogsten gehaald kunnen worden. De bloeitijd is 9 tot 10 weken, en de planten maken in de overgang naar de bloeifase een flinke strek door. Je hoeft daardoor niet al te lang voor te groeien om toch met flinke planten (en opbrengst) te eindigen. Mits je de planten wel van genoeg voeding voorziet, want daar lust deze soort wel pap van.

Er is verder weinig reden om te ontbladeren, want de slanke bladvingers laten genoeg licht en lucht door. Dit zorgt er meteen ook voor dat ook de lager groeiende toppen zich goed ontwikkelen en lange aaneengesloten clusters van wiet gevormd worden. Dedoverde Haze houdt van warmte en veel licht. Ze kan zowel binnen als buiten gekweekt worden, hoewel je haar door de wat langere bloeitijd, in Nederland het beste kunt verduisteren als je deze soort buiten wil kweken.

Verkwikkende trip

Genoeg over de groei- en bloei eigenschappen van Dedoverde Haze, want een wietsoort als dit kweek je natuurlijk vooral vanwege de smaak en het sterke effect. Want mede dankzij Amnesia is Dedoverde Haze een wietsoort waarvoor je echt wel een zekere tolerantiegrens nodig hebt. De uitwerking is namelijk zeer sterk en houdt ook nog eens lang aan. Het geeft je een helder en verkwikkend gevoel in het hoofd maar de trip is tegelijkertijd ook behoorlijk psychoactief.

Sativa liefhebbers zullen blij worden van het heerlijke terpenenprofiel van Dedoverde Haze. De soort heeft namelijk een intense geur en smaak, die typerend is voor Haze wietsoorten. Het hoge limonene gehalte geeft de Haze een fris zure citrussmaak maar de wiet is tegelijk heel kruidig zoals je misschien ook wel van Amnesia gewend bent. Denk aan een combinatie van harsige citroen, naaldbomen, kruiden, tropisch fruit en cederhout.

  • Soort: voornamelijk sativa
  • Genotype: California Haze, Amnesia
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geur/smaak: citrus, zoet, kruidig, tropisch, naaldbomen en cederhout
  • Effect: zeer sterk langdurig effect, heldere hoofd-high, sterk psychoactief
  • Zadenbedrijf: Humboldt Seeds Company
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertentie)