(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Kosher Haze

Een intens smakelijke indica dominante hybride met maar liefst 20 tot 25 procent THC, die slechts 8 weken hoeft te bloeien, temperatuurschommelingen moeiteloos doorstaat, en ook nog eens een grote oogst aflevert. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, want dat is Kosher Haze juist ten voeten uit; een prachtige kruising tussen Kosher Kush en Karels Haze.

Kosher Haze is een new-school kruising uit de stal van de Super Sativa Seed Club. Met de geprezen Karels Haze als vader en DNA Genetics’ intense Kosher Kush als moeder, is dit een pareltje die je niet kunt negeren. Een indica dominante hybride die de ‘gassy’ citrussmaken van Karels Haze combineert met het intense en harsige terpenenprofiel van cupwinnaar Kosher Kush.

Kosher Haze

De bloeifase duurt gemiddeld slechts 8 weken, en de wietplanten leveren een bovengemiddeld goede oogst op. Helemaal als je ze in de groeifase even topt en in de breedte laat groeien, zoals de breeder himself je voor deze soort aanraadt. De toppen van een mooi afgebloeide Kosher Haze plant zijn hard, en hebben een goede blad-bud verhouding, wat je zoals gewoonlijk mag interpreteren als veel bud, en weinig blad. Ze dragen bij aan het hoge oogstgewicht dat je met deze wietsoort mag verwachten.

De hoofdreden om Kosher Haze te kweken, is echter niet de grote opbrengst of het uitzonderlijk hoge THC-gehalte, maar natuurlijk de smaak en het effect. En daarmee zit het heel goed in dit geval want Kosher Haze heeft een bijzonder terpenenprofiel en een uitgebreid pallet aan smaken. De geur is zeer intens en indringend met aardse aroma’s waarbij een frisse en ‘gassy’ dennengeur overheerst. Biologisch gekweekt kun je zelfs de smaak van een romige boterbabbelaar proeven, aldus de Super Sativa Seed Club. Kushy on the inhale, gassy on the exhale!

Wiet voor gevorderden

Hoewel deze wietsoort gemakkelijk te kweken is en temperatuurschommelingen eenvoudig doorstaat, is het toch een wietsoort voor gevorderden. Gevorderde wietrókers dan, met een behoorlijke tolerantiegrens. Het THC gehalte van 20 tot 25 procent zorgt namelijk voor een sterk en langdurig effect. Rook een beetje en je krijgt vernieuwde energie en een heldere creativiteitsboost. Rook wat meer en de ‘Kushy’ en frisse citrussmaken veranderen je high in een stonede en lichamelijk ontspannen roes. Rook alles en je zit vastgeplakt aan je bankstel in een comfortabele couchlock.

Kosher Haze kweken

Kosher Haze is een fijne en sterke soort om in je kweekruimte te hebben. Sommige planten blijven wat compacter en korter, terwijl anderen wat meer sativa trekjes laten zien. Planten worden echter nooit enorm lang en gestrekt, dankzij het indica dominante karakter. Wisselingen in temperatuur doorstaan planten van deze wietsoort goed, en zorgen niet voor een verminderde opbrengst. Let echter wel op met een hoge luchtvochtigheid, en zorg ervoor dat de dikke en compacte toppen niet aan toprot ten prooi vallen! Geef je echter een keer wat te veel voeding of juist te weinig, dan kun je dat snel aan de bladeren zien. Een uitstekende soort dus voor beginners om de kunst van het kweken te leren.

  • Soort: indica dominante hybride (70% indica)
  • Genotype: Kosher Kush, Karels Haze
  • Geslacht: zowel regulier als gefeminiseerde zaden beschikbaar
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Opbrengst: grote opbrengst (+500g/m2)
  • Geur/smaak: intens, aards, citrus, ‘gassy’, dennen
  • Effect: energiek en creatief bij een lage dosis, fysiek ontspannen en stoned bij een hogere dosis
  • Zadenbedrijf: Super Sativa Seed Club
(advertentie)