(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook al is de zomer nog zo heet en zinderend, Skywalker Haze produceert de ijzigste ‘frotsty’ toppen voor je. Het is een sterke sativa dominante kruising tussen Skywalker (Mazar x Blueberry) en Amsterdam Amnesia. Een cupwinnaar die voor dikke oogsten zorgt, met een heerlijke friszure en fruitige citrussmaak. 

Als je als binnenkweker het hele jaar door wil kweken, dan doe je er goed aan om in de zomer voor een sativa dominante wietsoort te kiezen. Een wietsoort als Skywalker Haze bijvoorbeeld, die gewend is aan wat hogere temperaturen, en dus ook in de zomer nog zo frosty wordt als de douw op een ijskoude mojito. Skywalker Haze is dan ook goed voor een THC gehalte tussen de 15 en 20 procent.

Intense cupwinnaar

Skywalker Haze is een stevige sativa met een penetrant terpenenprofiel, en een intense geur en smaak. De frisse en fruitige en ook heerlijke hazy citrussmaken zijn zeer geliefd, en leverde de soort een derde plaats op, op de Homegrown Cup van 2020. Zoals het een goede sativa betaamt maakt Skywalker Haze energiek, euforisch en opgewekt, terwijl je lichaam lekker ontspannen en relaxed aanvoelt.

In vergelijking met traditionele Haze soorten, is Skywalker Haze een stuk makkelijker te kweken. En dat komt goed uit aangezien je in de zomer toch al met een hogere luchtvochtigheid en temperatuur te maken hebt. De bloeitijd bedraagt 9 tot 10 weken en de planten groeien snel en krachtig en worden dan ook relatief groot. Om de hoogte te beperken zou je de groeitijd wat kunnen verkorten maar Skywalker Haze herstelt ook heel snel van low en high stress training. Deze wietsoort is daardoor ook zeer geschikt voor een mooie scrog, als je haar laag wil houden.

In de bloeifase produceert Skywalker Haze een zeer intense geur, die fris en fruitig is met voornamelijk citrustonen maar ook een vleugje bessen. Sommige fenotypes ruiken sterker naar citrus en kruiden dan anderen, en er zijn ook planten die meer aardetonen en de geur van bosbessen loslaten. Een uniek en gewild terpenenprofiel, niet in de laatste plaats dankzij de enorme laag trichomen die haar wiettoppen zo’n frosty uiterlijk geven.

Grote oogst, sterk effect

De snelle groei en hoge potentie zorgen voor een grote opbrengst bij Skywalker Haze. Het THC gehalte ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 procent, maar kan onder de juiste omstandigheden gemakkelijk oplopen tot boven de 20 procent. Toppen zijn doorgaans compact, plakkerig, hard en lang. De bovenste bloemen kunnen met gemak 30 tot 40 centimeter aaneengesloten clusters vormen.

Het moge duidelijk zijn dat Skywalker Haze potent is. Het effect houdt lang aan en combineert een sterke head rush met een ontspannen body stone. De euforische effecten zijn echter aanmerkelijk sterker dan de lichamelijke ontspanning. Van Skywalker Haze wordt je dan ook euforisch, energiek en opgewekt. Een superlekkere wietsoort voor een feestje dus, of gewoon ’s ochtends met een stevig bakkie koffie.

  • Soort: sativa dominante wietsoort
  • Genotype: Skywalker (Mazar, Blueberry), Amsterdam Amnesia
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geur/smaak: friszuur, citrus, bessen, kruidig
  • Effect: euforisch, opgewekt, energiek, lichamelijk ontspannen
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)