(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Of het een droom van Jack Herer zelf geweest is, dat weten we niet. Maar met de genen van Anti Mold Strain (A.M.S) zou Jack’s Dream wel meer weerstand tegen schimmels moeten hebben. Je begrijpt waarschijnlijk al dat we het over een nieuwe Jack Herer kruising met A.M.S. hebben. Een indica dominante Jack Herer variant met een iets kortere bloeifase, en betere weerstand tegen schimmels dan het origineel.

Sensi’s klassieker Jack Herer is een bijzondere en gewilde hybride wietsoort die vier verschillende fenotypes kent. Drie daarvan bloeien tot 10 weken door, en laten meer sativa dan indica eigenschappen zien. Om de genetica wat sneller en geschikter voor het buitenleven te maken, kruiste Green House de soort met hun sterkste antischimmel wietsoort A.M.S..

Jack’s Dream

Het resultaat werd de nieuwe soort Jack’s Dream, en is een indica dominante soort die tussen de 56 en 63 dagen bloeit. Sneller dus dan de drie sativa dominante Jack Herer fenotypen, die er doorgaans een week of tien over doen. Met de A.M.S. invloed is de nieuwe Jack’s Dream echter ook wat sterker geworden tegen schimmels, en een interessante wietsoort om buiten te proberen. In dat geval kun je eind september aan oogsten gaan denken.

Buiten de praktische voordelen van een verkorte bloeitijd en een betere weerstand tegen toprot en meeldauw, is Jack’s Dream ook een hele smakelijke wietsoort. Jack Herer is namelijk al een hazey terpenenkoning maar A.M.S. produceert ook opmerkelijk zoete wiet, zij het dan wel met een lichte aardse smaak op de achtergrond. Samengebracht in Jack’s Dream resulteert dit in een heerlijke smaak van peperige dennenhars en zoete  aardse aroma’s.

Jack’s dream planten worden niet zo groot als sommige van de Jack Herer feno’s maar blijven redelijk compact. Ze hebben een mooie en volle kerstboomvorm, met korte internodes en produceren veel zijtakken om wiet aan te laten groeien. Deze Jack Herer variant doet het dan ook goed in kleine kweekruimtes en maakt harde toppen, vol met trichomen.

De effecten tenslotte zijn redelijk in balans. Jack’s Dream laat je ontspannen maar de sativa invloed van Jack Herer zorgt er ook voor dat je niet meteen in Jack’s droomwereld terecht komt. Een heerlijke soort om gezellig samen van te genieten, of je creativiteit een oppepper te geven.

  • Soort: indica dominant (70% indica, 30% sativa)
  • Genotype: Jack Herer, A.M.S.
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 56 tot 63 dagen
  • Geur/smaak: dennen, peperig, zoet, aards
  • Effect: sociaal, ontspannen, creatief
  • Zadenbedrijf: Green House Seed Company
(advertentie)