(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Deze week is het ideale moment om wietzaadjes voor buiten te bestellen, en Durban Dew is de ideale wietsoort om in Nederland buiten te kweken. Deze Dutch outdoor sativa is daar namelijk ook ontwikkelt, en doorstaat ons natte klimaat met haar Friese en Zuid-Afrikaanse genen als de beste. 

Wil je in Nederland buitenwiet kweken, dan kun je daar maar beter een soort voor kiezen die goed aan ons klimaat is aangepast. Een Dutch outdoor soort bij uitstek is Durban Dew. Ze is sativa dominant en werd speciaal ontwikkeld in én voor Nederland, en levert hier dan ook zeer grote opbrengsten af. Geknipt voor het Hollandse buitenleven dus!

Durban Dew is een kruising tussen de Friese buitenwietsoort Frisian Dew, en de Zuid-Afrikaanse klassieker Durban Poison. Ze is daarmee sativa dominant maar hoeft toch maar 8 tot 9 weken te bloeien, en is goed bestand tegen wisselvallige en natte weersomstandigheden. Durban Dew begint dus niet bij het eerste de beste regenbuitje te rotten, en levert buiten uitstekende prestaties.

Durban Dew

We zouden je Durban Dew echter niet aanraden als ze niet ook een heerlijke smaak had, en een krachtige high opwekte. Juist doordat ze het in de polder zo goed doet, kan ze hier namelijk ook goed afrijpen en haar heerlijke toppen produceren. De langgerekte clusters van toppen zorgen voor een weelderige opbrengst en een uitzonderlijk terpenenprofiel. De smaak is scherp, zoet met een fris zuurtje en fruitig, en zorgt voor een krachtige en creatieve high. Een actief en opbeurend effect dat perfect is voor een gezellige avond uit met vrienden. Durban Dew activeert het brein en geeft je een sterke head-high zonder paranoia. In hogere doseringen kan deze wiet lichamelijk echter ook flink ontspannen, en geeft ze een sterk narcotisch effect.

Geknipt voor buiten

De sterke genen voorkomen een hoop stress voor Nederlandse buitenkwekers. Durban Dew is dan ook een snelle groeier die zich in de groeifase weinig aantrekt van wisselvallig weer. In de volle grond kunnen planten van deze wietsoort dan ook epische proporties aannemen, en gemakkelijk 3 meter hoog worden. Haar mooie slanke bladeren zorgen er echter voor dat het licht goed in het gebladerte kan doordringen, en ook de lagere toppen goed kunnen ontwikkelen.

Durban Dew begint relatief snel aan haar bloeiperiode wanneer de dagen in het najaar korten, en is in september, oktober klaar voor de oogst. De toppen zijn doorgaans lange aaneengesloten bloemtrossen die zich daardoor relatief weinig aantrekken van vocht, en na een regenbui ook weer snel opdrogen. Het spreekt echter voor zich dat je de toppen in de late bloeifase nog wel goed in de gaten moet houden. Durban Dew is relatief resistent maar schimmels zijn altijd een bedreiging voor een dikke afgebloeide top vol met trichomen.

Omdat ze zo sterk is en uitbundig groeit, kun je met deze soort eigenlijk alle kanten op. Ze voelt zich misschien nog wel het meeste thuis in de volle grond maar kan ook goed in een pot in de kas, of buiten in het bos gekweekt worden. Ze is van nature al wijd vertakt maar kan gemakkelijk nog breder worden als je haar topt, traint of fimt.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Frisian Dew, Durban Poison
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, zoetzuur, fruitig
  • Effect: up-high, creatief, opbeurend en vrolijk
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)