(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het wordt met de dag gekker – mooier eigenlijk ook – in Thailand. Sinds dat Aziatische land besloot dat het genoeg is geweest met het verbieden van cannabis bombardeert de overheid ons werkelijk met leuke plannen. De laatste stunt is misschien wel de allerbeste; minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul wil 1 miljoen wietplanten gratis uitdelen aan het volk wanneer de plant op 9 juni formeel legaal wordt!

Thailand is echt wel goed bezig met cannabis

Zomaar wat geweldige initiatieven die Thailand de laatste jaren heeft ontplooid: in beslag genomen illegale wiet gaat niet de verbrandingsoven in maar wordt geschonken aan ziekenhuizen om er medicinale wietolie van te maken, cannabis klinieken behandelen inwoners gratis, Thailand wil de economie stimuleren met cannabis toerisme, burgers mogen vanaf juni zoveel wietplanten thuis kweken voor persoonlijke consumptie als ze maar willen.

Om het feest dat de formele legalisering van de cannabisplant op 9 juni extra luister bij te zetten en de Thaise burger vast een prettige start te geven, wil minister Anutin Charnvirakul dus ook nog een 1 miljoen wietplanten gratis aan burgers geven, zo bericht Nation Thailand deze dolle dinsdag.

De Thaise minister van wiet, eh pardon… van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul in een wel zeer toepasselijk shirtje 🙂 [foto: Facebook]

Economie vaart wel bij legalisering cannabis

Op zijn eigen Facebook-pagina – onleesbaar voor ons maar we weten het via Nation Thailand – voegt de vice-premier er ook voor alle zekerheid nog eens aan toe dat de Thai inderdaad vanaf 9 juni aanstaande zoveel wietplanten in de tuin mogen plempen als ze zelf willen. Enige voorwaarden: het moet voor persoonlijke medicinale en/of recreatieve consumptie bestemd zijn en je moet even aan de autoriteiten doorgeven dát je cannabis gaat verbouwen.

Minister Anutin Charnvirakul over de legalisering en zijn cadeau van 1 miljoen wietplanten aan het volk: “Dit zal de mensen en de regering in staat stellen om jaarlijks meer dan 10 miljard baht (pak ‘m beet 275 miljoen euro) te verdienen aan wiet en hennep. Ondertussen kunnen mensen hun cannabis- en hennepproducten en kennis laten zien en hun producten landelijk verkopen.”

‘Cannabis verschilt niet van andere kruiden’

Het zijn teksten die we onze eigen minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers nog niet zo snel zien uitspreken. Wiet voor de handel hoef je trouwens niet eens meer te registreren straks als kleinschalig kwekend Thaise burger, wel moet de cannabis van ‘medicinale kwaliteit’ zijn. Grootschalige handelaren moeten wel (nog steeds) registratie aanvragen.

Momenteel mogen uitsluitend geregistreerde bedrijven cannabisproducten verkopen met minder dan 0,2% THC. We kunnen dus zonder overdrijving stellen dat Thailand er vanaf 9 juni enorm op vooruit gaat. Of zoals lichtend voorbeeld minister Anutin het zelf zei ten tijde van de ceremonie toen de wet getekend werd:

“Cannabis has plenty of medical benefits, not different from other herbs and that officials are trying their best to make the Thai people enjoy both medical and economic benefits from it”

[openingsfoto: Quality Stock Arts/Shutterstock]
(advertentie)